Iš meksikiečių virtuvės atkeliavę nachos netruko sulaukti pripažinimo. Dabar tai – vienas populiariausių užkandžių, kuris mėgiamas tiek vakarėlių, tiek šeimos laisvalaikio metu. Nachos valgykite, kol karšta.
aitriosios paprikos
53 straipsnių
Suktinukai, kuriems pagaminti naudojamas ryžių popierius – visame pasaulyje populiarus patiekalas, kitaip dar vadinamas „summer rolls“ arba „spring rolls“.
Esate paprikų gerbėjai? Laikas išbandyti jų auginimą namuose. Net jei neturite daržo, traškių saldžiųjų paprikų ar visus skonio receptorius pažadinančių aitriųjų galite užsiauginti ir bute. Kad vis daugiau žmonių atranda daržovių, gėlių auginimo namuose džiaugsmą, pastebi ir Vaida Budrienė, prekybos...
Panevėžiečio namuose – įspūdingo aukščio aitriųjų paprikų krūmas. Siekiantį lubas augalą netgi teko rišti prie karnizo, kad nenulūžtų.
Norint auginti daržoves ir vaisius, nebūtina turėti sodo ar net balkono. Kai kurias rūšis galima auginti vazonuose ant savo namų palangės. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad vasaros metu lietuviai gausiai perka šviežius vaisius, daržoves, atidžiai seka akcijas ir i...
Besibaigianti vasara dar lepina gausiu daržovių derliumi – sultingi sunokę pomidorai, saldžios paprikos ir kitos daržo gėrybės džiugina ne tik sodriais skoniais, bet ir puikiomis kainomis. Sočiai pasimėgavę šviežiomis daržovėmis, pasigaminkite ir pikantiškos naminės adžikos, kuri vasaros skoniais le...
Kai norisi lengvo užkandžio, gaminkite keptą fetos sūrį su aitriąja paprika ir čiobreliais. Pikantiškas ir labai gardus. Keptą fetos sūrį su aitriąja paprika ir čiobreliais patiekite dar karštą.
Kitokia nei mums įprasta yra meksikietiška kiaušinienė. Itin patinks naujo skonio ieškantiems, gurmanams. Meksikietišką kiaušinienę pagardinkite pipirais.
Vasara – greitam valgymui skirtų daržovių metas. Prie šašlykų, troškintos mėsos, žuvies ar kiaušinienės – jos tinka visur. Tekste rasite 9 receptus: net kelis agurkų rauginimui, o taip pat – ridikėlių, cukinijų, burokėlių, paprikų receptus. Mėgaukitės geru skoniu ir vasara!
Kai norisi pikantiško ant griliaus keptos mėsos skonio, rinkitės aštrų marinatą kiaulienai. Marinato gamyba itin lengva – tereikia viską sutrinti. Paruoštą aštrų marinatą kiaulienai užpilkite ant mėsos ir marinuokite.
„Grill“ kiaulienos sprandinė – dar vienas receptas iškylai. Kol mėsa keps, pasigaminkite padažą. Kiaulienos sprandinę papuoškite kalendrų lapeliais.
Palankios dienos darbuotis sode, darže ir su kambariniais augalais 2023 m. gegužę, pagal Mėnulio kalendorių: 4, 10–11, 14, 20, 24–25, 27–29.
Šį patiekalą – kiaulienos nugarinę, glazūruotą terijakio padažu, – galima drąsiai ruošti laukiant svečių. Minkšta mėsytė su daržovėmis tikrai nepaliks abejingų. Iškeptą kiaulienos nugarinę, glazūruotą terijakio padažu, papuoškite petražolėmis.
Vilija Juškevičienė žinoma Lietuvos pomidorų augintoja. Moteris paprastai sėja apie 200 šių daržovių.
Pikantiško skonio „Gyoza“ koldūnai su imbieriniu sultiniu. Gaminimo procesas neužtruks – iki 15 minučių. Paruoštus „Gyoza“ koldūnus su imbieriniu sultiniu apiberkite svogūnų laiškais.
Prasidėjus pavasariui, jau laikas pagalvoti apie vasaros derlių ir pradėti daiginti sėklas. Žinoma, galima ruošti ne tik daigus, bet ir papuošti palanges prieskoninėmis žolelėmis ar svogūnų laiškais. Jie suteiks namams žalumos ir praturtins pavasarinius patiekalus.
Pasiilgusiems pikantiško skonio užkandžių rekomenduojame pasiruošti aštrių agurkų. Marinuosite vos 20 minučių. O aštrių agurkų skonis – nepakartojamas.
Pailgėjus šviesiam paros metui, atėjo laikas planuoti sėjos darbus artimiausiems mėnesiams. Vieni tokiu atveju naudojasi Mėnulio kalendoriumi, kiti kliaujasi savo senelių išmintimi. Tačiau tai nesvarbu, jei tik daigai sudygsta, nesušąla ir jų neužpuola ligos bei kenkėjai, rašo rus.delfi.lv.
Gvakamolė – dar XVI amžiuje atsiradęs meksikietiškas avokadų pagardas. Tai labai sveikas padažas, kuris turtingas daugiau nei 20 mineralų bei vitaminų. Valgykite gvakamolę su daržovėmis ar duona.
Kasmet sausio 16 d. pasaulyje minima Tarptautinė karšto ir aštraus maisto diena, todėl jai artėjant ir sniegui baltuojant už lango tikrai verta paskanauti šildantį čili troškinį ar kitą aštrų patiekalą.