Šio ketvirtadienio laidoje Alfas kartu su Kauno kolegijos lektore, maisto technologe, Kauno Jono Pauliaus II gimnazijos chemijos mokytoja Inga Pupeliene-Nikštute atskleis triukus, kuriuos reikėtų žinoti gaminant iš miltų. Sužinosite, kodėl recepte pakeitus miltų rūšį, kartais patiekalas gali nepavyk...
Alfo bandymų stotis
46 straipsnių
Šio ketvirtadienio laidoje Alfas kartu su „Geros žuvies“ tiekėju Antanu Anceliu ir „Geros žuvies“ cecho vadove Renata Bačul atskleis triukus, kaip greitai ir paprastai namuose išdarinėti skirtingų rūšių žuvis. Sužinosite, į ką reikia atkreipti dėmesį, norint įsigyti šviežią ir kokybišką žuvį, ir kok...
Šio ketvirtadienio laidoje Alfas kartu su žydų bendruomenės pirmininke Faina Kukliansky atskleis tradicinių žydų virtuvės patiekalų receptus. Sužinosite, kaip lengvai paruošti jautienos ir slyvų troškinį dar kitaip vadinamą „Floimen cimes“ bei kaip pasigaminti greitą silkės kapotinį arba kitaip forš...
Šio ketvirtadienio laidoje Alfas kartu su desertų namų „Su meile, keksas“ įkūrėja Indre Vitkūnaite atskleis, kaip namuose greitai ir paprastai pasigaminti keksiukų ledinukus bei išskirtinai dekoruoti tortą. Sužinosite, kokios mados vyrauja vestuvinių tortų srityje bei vaikų gimtadieniuose. Su kokiai...
Šio ketvirtadienio laidoje Alfas kartu su Vilniaus universiteto docentu, chemiku, organinės chemijos specialistu Rimantu Vaitkumi kalbės apie ne tik apie daržovėse esantį krakmolą, bet ir apie natūralius bei dirbtinius maisto kvapus. Sužinosite ar tikrai bulvė turi daugiausiai krakmolo? Kaip namų są...
Šio ketvirtadienio laidoje Alfas ir ūkininkas Petras Bieliauskas pasakos apie tradicinį senovės žemaičių patiekalą – kastinį. Sužinosite ar tikrai labai svarbu jam ruošti pasirinkti tik tam tikrus indus. Kodėl būtina jį sukti pagal laikrodžio rodyklę? Su kuo jį ragauti ir kaip keitėsi jo receptūra b...
Šio ketvirtadienio laidoje Alfas ir dėstytoja Indraja Raudonikytė kalbės apie lietuvišku smilkalus bei jų ypatybes. Indraja papasakos, iš kokių žolelių galima gaminti smilkalus, ir kokie labiausiai patinka jai? Sužinosite, namų apvalymo receptą alergiškiems žmonėms. Kaip smilkalai gali padėti ne tik...
Šio ketvirtadienio laidoje Alfas kartu su „Kūmutės virtuvė“ savininke ir įkūrėja Renata Šnioliene atskleis, kaip greitai ir paprastai namuose pasigaminti pagardų, kurie taps puikia dovana Jūsų artimiesiems, bet kokios šventės proga. Renata ne tik parodys, kaip pasigaminti obuolienę su svogūnais ir s...
Šio ketvirtadienio laidoje Alfas kartu su „Kūmutės virtuvė“ savininke ir įkūrėja Renata Šnioliene atskleis įdomiausius kopūstų rauginimo būdus. Renata papasakos, kokiais ingredientais galima paskaninti kopūstus, jog jų skonis būtų kitoks, dar neragautas. Sužinosite, kodėl sakoma, kad raugiant kopūst...
Šio ketvirtadienio laidoje Alfas kartu su maisto technologe Aida Čepukaite kalbės apie peilius ir jų panaudojimą. Aida pasidalins patarimais, kokius peilius rinktis skirtingų produktų pjaustymui. Sužinosite, kodėl labai svarbu namuose turėti duonos peilį, ir kuo jis skiriasi nuo kitų. Galėsite pasim...
Šio ketvirtadienio laidoje Alfas kartu su maisto technologe Aida Čepukaite, kalbės apie kiaušinius. Visi įdomiausi triukai bei naudingi patarimai, kurių galbūt dar nesate girdėję ar išbandę. Aida papasakos, kaip atskirti šviežius ar jau pastovėjusius kiaušinius. Dar kartą papasakosime, kuo skiriasi ...
Šio ketvirtadienio laidoje Alfas kartu su „Žalioji dėžutė“ įkūrėja Agne Miškiniene atskleis, kokias klaidas dažniausiai darome ruošdami glotnučius? Ir paneigs mums gerai žinomus mitus. Agnė pasidalins savo mėgstamų kokteilių receptais. Sužinosite, kokią svarbiausią taisyklę turi žinoti visi prieš no...
Šio ketvirtadienio laidoje Alfas kartu su maisto technologe Aida Čepukaite, kuri daro perversmą vaikų maitinime mokyklose, kalbės apie vaikų mitybą. Ką reikėtų žinoti apie tai? Aida atskleis, kaip kartais galime apgauti vaikus, kad jie valgytų, kuo daugiau sveikesnio maisto ar daržovių? Papasakos, k...
Šio ketvirtadienio laidoje Alfas kartu su maisto technologe Aida Čepukaite kalbės apie kepimui naudojamus riebalus: aliejai, sviestai, lajai ir margarinai. Kur juos geriausia naudoti? Aida atskleis, kaip teisingai reikėtų naudoti sviestą, ką reikia daryti, kad kepant jis nesudegtų? Koks aliejus labi...
Šio ketvirtadienio laidoje Alfas kartu su maisto technologe Aida Čepukaite kalbės apie Pietų Korėjos virtuvę. Aida atskleis, kokius patiekalus teko ragauti bei gaminti keliaujant ir gyvenant šioje šalyje. Sužinosite, kokie desertai labiausiai patiko technologei, ir kodėl kai kuriems gaminant nereiki...
Šio ketvirtadienio laidoje Alfas kartu su avižų gėrimo „Avoo“ įkūrėja Paulina Štreimikyte kalbės liofilizavimą. Kas tai yra? Ir kaip vyksta šis procesas? Kokius produktus galima liofilizuoti? Daugelis jau girdėję ar net ragavę taip džiovintų braškių, aviečių ar kitų uogų, tačiau ar žinojote, kad lio...
Šio ketvirtadienio laidoje Alfas kartu su maisto technologe Aida Čepukaite griaus mitus, kad iš baklažanų ar cukinijų nėra, ką gaminti. Ne tik baklažanas ant grilio ar cukinijų blyneliai gali puikuotis ant Jūsų stalo. Sužinosite, kaip paruošti sultingą baklažano „steiką“ arba traškias cukinijų salot...
Šio ketvirtadienio laidoje Alfas kartu su virtuvės šefu Bernardu Anužiu kalbės apie jūrų gėrybes. Viskas, ko dar galbūt nežinojote ar primiršote. Kaip išdarinėti krevetes? Kaip teisingai atidaryti austres, kaip atskirti geras midijas nuo jau sugedusių, ir kuo ypatingos vongolės? Be to, sužinosite, k...
Šio ketvirtadienio laidoje Alfas kartu su maisto technologe Aida Čepukaite aiškinsis, kokios gali būti druskos rūšys ir kuri yra pati brangiausia? Atskleisime, kokią druską reikėtų naudoti skirtingiems ruošimo būdams? Be to, sužinosite fermentuotų šilauogių receptą bei kaip namuose pasigamini sūdytų...
Šio ketvirtadienio laidoje Alfas kartu su maisto technologe Aida Čepukaite aiškinsis, kaip pagaminti pačius skaniausius Kijevo kotletus ir kaip išvengti jų iširimo? Sužinosite, kaip teisingai reikėtų išmušti vištieną? Kaip paruošti sviestą, kad jis neištirptų anksčiau laiko? Ir kas svarbiausia Kijev...