aliejus

967 straipsnių

Aliejus – neutrali, nepolinė cheminė medžiaga, kuri yra klampaus skysčio būsenoje aplinkos temperatūros sąlygomis ir nesimaišo su vandeniu, tirpsta alkoholyje ir eteriuose. Aliejus turi didelį kiekį anglies ir vandenilio.

Triukas, kurio dauguma nežinojo iki šiol, – kodėl nereikia išmesti plokščiojo aliejaus dangtelio

Apie riebalus pasakoja mokslų daktarė: Mokslų daktarė parengė riebalų apžvalgą: teigti, kad jie augina svorį, yra didelis neišmanymas – kai kurie netgi mažina kūno apimtis

Roma Macijauskaitė

Apie maiste esančius riebalus sklando daug mitų ir apmaudžiausia, kad kartą išgirdę žmonės jais tiki. Daugumai riebalai asocijuojasi su išaugusia kūno mase, todėl siekdami lieknesnių apimčių atsisako į mitybą įtraukti riebalus. Lietuvos Sporto Universiteto (LSU) docentė, Kauno Kolegijos Medicinos fa...

2025.03.12 06:10
Parengė VAATC

3600 litrų aliejaus atliekų – lašas po lašo – per praėjusius metus į Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) aikšteles pristatė vien Vilniaus regiono gyventojai. Iškart po žiemos švenčių šių atliekų kiekis dar šoktelės, juk ruošiant vaišes riebaluose virė įvairiausi gardėsiai? Ekspertų v...

2025.01.15 11:00

Takai – meksikietiškos virtuvės simbolis, atspindintis šio krašto skonių, spalvų, tekstūrų įvairovę ir margumą. Meksikiečių teigimu, yra daugiau nei 20 tūkstančių takų receptų. Tokia takų receptų gausa tik įrodo, kad šis patiekalas – ne tik lengvai pagaminamas ir skanus, bet ir suteikiantis progą im...

2024.08.14 00:00

Puiki idėja vakarėliui, iškylai ar tiesiog pusryčiams, vakarienei – lavašo suktinukai su įvairiais įdarais. Svarbu pasirinkti tinkamas įdaro sudedamąsias dalis, nes priešingu atveju suktinukas gali būti negrįžtamai sugadintas. Viena tokių pavojingų sudedamųjų dalių – agurkas. Agurkas gali sudrėkinti...

2024.07.19 02:55