Mūsų šalyje neeilinis svečias – į Kauną atvyko ir bendradarbiavimo sutartį su „Volfas Engelman“ pasirašė Wittelsbacho dinastijos ir paskutinio Bavarijos karaliaus Liudviko III proanūkis, Jo Karališkoji Didenybė Bavarijos princas Luitpoldas. Beveik pusšimtį metų Kaltenbergo pilies alaus daryklą valda...
aludarystė
7 straipsnių
Šio sektoriaus darbuotojai Lietuvoje uždirba vidutiniškai 2300 eurų: perspektyvos ateičiai – labiau nei palankios (29)
Aludarystė – viena seniausių Lietuvos žemės ūkio šakų, tūkstančius metų atliekanti svarbų vaidmenį šalies ekonomikoje. Nors pastaruoju metu bendras alaus suvartojimas Lietuvoje mažėja, eksportas per pastarąjį dešimtmetį išaugo triskart. Vis dėlto, politinių sprendimų ir visuomenės įpročių kaita lemi...
Ne visos šalies įmonės fiksuoja eksporto mažėjimą: rezultatus gerinti pavyko net pandemijos akivaizdoje (1)
Pirmasis 2020 metų pusmetis šalies prekių eksportui, lyginant su tuo pačiu 2019-ųjų laikotarpiu, nebuvo itin sėkmingas – fiksuojamas 8,4 proc. smukimas. Tam įtakos turėjo pirmajame metų ketvirtyje pasaulį sukaustę pandemijos iššūkiai, neaplenkę kone nė vieno verslo. Aludariams, kurie glaudžiai sieja...
Panevėžio kraštotyros muziejaus fondai papildyti naujais eksponatais. Į muziejaus saugyklą pateko net vienuolika išskirtinių, devintą dešimtį skaičiuojančių naminio alaus gaminimo reikmenų.
Aludaris Mažvydas Matukas apie pasaulyje sparčiausiai populiarėjantį alaus stilių: kas tas IPA? (124)
Pirmasis rugpjūčio ketvirtadienis visame pasaulyje kraftinio alaus ratuose ir rateliuose minimas kaip IPA diena. Jau antrus metus šią dieną su IPA stiliaus alumi iš arčiau kviečiami susipažinti ir lietuviai. „Tai puiki proga pažinti apynius, alų, moderniausius aludarių eksperimentus su apyniais, o k...
Kelerius metus namuose ant dujinės viryklės alų viręs 31-erių Andrius Jučas nė nesapnavo, kad jo sukurtas gėrimas bus pardavinėjamas visoje Lietuvoje. Šiuo metu 15 tūkst. litrų alaus, sukurto pagal A. Jučo receptą, brandinama Klaipėdos „Švyturio“ daryklos statinėse.
Biržų kraštas unikalus ne tik dėl jame vykstančių karsto reiškinių ir šlovingos istorinės praeities, – čia, nors dabar alus verdamas ypač moderniai, tačiau senosios aludarystės tradicijos krašte išsaugotos iki šių laikų.