Aliejaus someljė Liana Davletšina ir sveikatos ugdymo specialistas Artiomas Šabajevas atsakė į klausimą, ar galima kepti alyvuogių aliejuje ir ar neprarandamos jo naudingosios savybės?
alyvuogių aliejaus diena
8 straipsnių
Šiais laikais labai daug kalbama apie mitybą ir jos įtaką sveikatai. Ir nors informacijos yra labai daug, sunku yra nuspręsti, kas vis dėlto yra svarbiausia, renkantis tam tikrus maisto produktus ir koreguojant savo dietą.
Žurnalistas, enogastronomijos kritikas, vyno ir alyvuogių aliejaus someljė (sulaukęs vos dvidešimties jau turėjo savo restoraną Romos centre su bene storiausia mieste vyno korta), profesionalus degustuotojas, įtrauktas į Nacionalinį tyro ir ypač tyro alyvuogių aliejaus specialistų ir ekspertų sąrašą...
„Laikais, kai išsivysčiusiose šalyse maisto pasirinkimas yra didelis, o restoranai pasiekiami vieno mygtuko paspaudimu ir tai, ką dedame į burną, tampa kultu, klausimas „valgome, kad gyventume, ar gyvename, kad valgytume?“ tampa ypač opus“, – teigia šeimos gydytoja Yuliya Asovskaja.
Parduotuvių lentynos lūžta nuo alyvuogių aliejaus. Bet kaip išsirinkti geriausią? Ar visada kaina lemia kokybę? Apie tai pasakojo pirmoji Baltijos šalyse alyvuogių aliejaus someljė ir sertifikuota alyvuogių aliejaus degustuotoja Liana Davletšina.
Kasmetinis renginys sutraukia geriausius pasaulyje alyvuogių aliejaus gamintojus, importuotojus, restoranų savininkus, virtuvės šefus, aliejų someljė, žurnalistus.
Aliejaus someljė: „Extra virgin“ nebėra kokybės ženklas – patarė, kaip išsirinkti iš tiesų gerą aliejų (94)
Visi žinome, kad alyvuogių aliejus yra gėris. Apie tai tarsi kalba ir didesnė nei, pavyzdžiui, saulėgrąžų aliejaus, jo kaina prekybos centre. Todėl alyvuogių aliejus dažnoje virtuvėje yra aliejų karalius, laikomas pagarboje, t. y. „ant jo“ nekepami vištienos kepsneliai ar bulviniai blynai. Alyvuogių...
Alyvuogių aliejaus someljė: „Extra virgin“ nebėra kokybės ženklas — taip žymimi ir nuodingi lubrikantai (37)
Nauja šeštadieninė ALFAS LIVE laida pakeis Jūsų gyvenimą. Jūs negalėsite to atmatyti, atgirdėti, apsimesti, kad nežinote. Gali būti, kad išmesite pusę virtuvės. Ir labai gali būti, kad pradėsite daryti tai, ko neįsivaizdavote darantys. Pavyzdžiui, šokoladinį pyragą valgysite ne su ledais, o apšlakst...