Rekordiškai pabrangęs alyvuogių aliejus nemaloniai stebina pirkėjus, tačiau „Delfi“ skaitytojai piktinasi ir sumažėjusiu šios prekės pasirinkimu. Kartu klausia, kodėl už prastesnės kokybės aliejų paliekame galimai tiek pat pinigų, kiek italai už geresnį. Vis dėlto prekybos tinklai ir ekspertai progn...
alyvuogių aliejus
765 straipsnių
Šis produktas – investicija į sveikatą: pasakė, kaip atskirti išties gerą alyvuogių aliejų, ir kuo jis naudingas (3)
Kasmet rudenį rašau, kad Italijoje spalio pabaiga tai – nacionalinė šventė. Ne, trykšta ne nafta, o naujai išspaustas sezono alyvuogių aliejus. Šį spalį buvau paprašyta sukurti kitokį straipsnį. Pažintinėje Italijos kelionėje jį įkvėpė garsios Plungės klinikos medikė.
Sako, ryto valgis turi būti sočiausias, tad kviečiame išsikepti tokią kiaušinienę. Gaminadmi užtruksite apie 15 minučių. Kiaušinienę patiekite su žaliomis daržovėmis.
Gardžios ir sočios – tokios yra graikiškos salotos. Pagaminsite vos per 5 minutes. Paruoštas graikiškos salotas pagardinkite fetos sūriu.
Jei ieškote idėjų naujiems užkandžiams, išbandykite marinuotų alyvuogių receptą. Alyvuogės su priedais sukuria išties nepakartojamo skonio užkandį – su tuo sutiks ir jūsų svečiai. Marinuotas alyvuoges galima valgyti su duona, o galima patiekti kaip garnyrą prie mėsos ar sūrio patiekalų.
Apkepėlių su čiorizu receptas itin pravers, kai stinga laiko. Mat gamindami šį patiekalą sugaišite vos 20 minučių. Apkepėlės su čiorizu tiks pusryčiams, vakarienei ar ruošiantis iškylai.
Picos kamuoliukai patiks tiems, kas ieško naujų idėjų užkandžių stalui. Jei tik turite šaldytos picos tešlos, procesas bus itin paprastas ir greitas. Garantuojame – picos kamuoliukai tikrai susilauks valgytojų dėmesio.
Prancūziškas batonas su mini mocarelos gabaliukais gali tapti stebėtinai puikiu užkandžiu. Itin paprasta pagaminti, tad šis receptas gelbės ir tada, kai visai neturite laiko. Prancūziškas batonas su mini mocarelos gabaliukais skanus tiek karštas, tiek atvėsęs.
Brusketas su vytintu kumpiu mėgsta visi, o pagaminsite jas net greičiau nei per 10 minučių. Traškios brusketos su gaivia feta ir išraiškingo skonio kumpiu nepalieka abejingų. Brusketos su vytintu kumpiu – tikra užkandžių stalo pažiba!
Sprandinės kepsnys su rūkytu sūriu – puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Kvapnu ir sotu. Prie sprandinės kepsnio patiekite keptų daržovių.
Išskirtinei progai gaminkite išskirtinį užkandį – tuno tatakį. Tai tikram pasimėgavimui skirtas patiekalas. Neabejojame, kad japonų virtuvės patiekalas tuno tatakis patiks ir jums.
Išsikepti chačiapurį galite ir patys – savo namų virtuvėje. Ir produktų daug nereikia – vos kelių. Iškepusį chačiapurį gardinkite petražolėmis ir ragaukite, kol šiltas.
Susikurti namuose iškylų dvasią padės čiabatos sumuštinis su kiaušiniu. Pasijusite lyg būtumėte prie laužo ir lauktumėte itin gardžių pusryčių. Tiesa, sotų čiabatos sumuštinį su kiaušiniu gaminkite ne tik pusryčiams ir, žinoma, valgykite nelaukdami, kol atauš.
Turtingesniam stalui rekomenduojame mocarelos užkandį. Jį valgydami maloniai jusite įvairiausius skonius. Mocarelos užkandžių ruoškite visą lėkštę, nes jie tikrai sulauks nemenko pripažinimo.
Ieškantiems recepto išskirtiniams pietums rekomenduojame gaminti makaronus su kreminiu padažu ir lašiša. Tai tiesiog fantastiškas patiekalas su burnoje tirpstančiais makaronais ir minkštute kvapnia lašiša. Patikėkite – makaronai su kreminiu padažu ir lašiša dar nieko nenuvylė.
Kokteiliai iš vaisių, uogų, žalumynų ir daržovių senokai pamėgti ir laikomi puikia mitybos priemone, aprūpinančia organizmą daugybe vertingų medžiagų ir vitaminų. Užsienio mitybos specialistai netgi siūlo praturtinti juos vienu komponentu ir tuomet tikėtis ne tik sveikatinamojo, bet ir liekninamojo ...
Pomidorų gaspačio sriuba – viena populiariausių pasaulyje ir, žinoma, ji ypač gardi šiltuoju metų laiku. Tai itin nebrangi ir lengvai paruošiama sriuba. Pomidorų gaspačio tiekite iškart pagaminę.
Cukinijų blyneliai – paprasta, greita, o kaip skanu. varškė patiekalui suteiks purumo ir skonio sodrumo. Valgykite cukinijų blynelius vos iškeptus.
Šitaip paruošta pita su pesto padažu ir kumpiu puikiai tiks įsidėti į iškylos krepšį. Užkandis itin sotus ir maistingas. Pitą su pesto padažu ir kumpiu galima paruošti ir į pietų dėžutę.
Jeigu norite greito, maistingo ir labai skanaus patiekalo – gaminkite krevečių salotas su avokadu. Jas paruošti galima vos per 10 minučių, be to, jos itin skanu valgyti su žalumynais, daržovėmis ir vaisiais. Gaivios krevečių salotos su avokadu – puikus patiekalas tiek vėsią, tiek karštą dieną.