amino rūgštys

10 straipsnių

Sporto mitybos specialistė, socialinio tinklalapio „Kuras Kūnui“ autorė Emilija Miliauskė

Įvairūs ankštiniai produktai (pupelės, žirniai, lęšiai, soja, avinžirniai ir žemės riešutai) dažnai rekomenduojami kaip puikus gyvulinės kilmės baltymų pakaitalas. Žmonės, besidomintys vegetarine ar veganine mityba, šių produktų vartoja kone kasdien. Tačiau svarbu paminėti tai, kad valgydami baltymų...

Ar kada nors pagalvojote, iš ko susideda želatina? Ji pagaminta iš amino rūgščių, konkrečiau – glicino ir prolino. Pastarosios yra būtinos tam, kad daugelis žmogaus kūno organų tinkamai funkcionuotų. Jų dėka oda, nagai ir plaukai yra sveiki, be to, tai palaiko organizmo imuninę sistemą ir svorio reg...

www.camelia.lt

„Mano kepenys pariebėja. 1987 m. išoperuota tulžis, bet visą laiką turiu saugotis - stebėti mitybą. Nuo operacijos jaučiuosi prasčiau, vartojau tai vienus, tai kitus vaistus. Nuo vienų slenka plaukai. Ką patartumėte daryti“, - klausia DELFI skaitytoja.

Amino rūgštys – su baltymais gaunama medžiaga, reikalinga normaliam organizmo funkcionavimui bei smegenų veiklai, rūgštys yra atsakingos ir už informacijos perdavimą iš vienos nervinės ląstelės į kitą. Mitybos specialistė Vaida Kurpienė atkreipia dėmesį, kad dalį reikiamų amino rūgščių organizmas pa...