Jei galvojate, kad grilis skirtas tik mėsai ir daržovėms, pagalvokite iš naujo: čia puikiai jausis ir įvairūs vaisiai. Žinomam keliautojui, kulinarui ir grilio entuziastui Vytarui Radzevičiui šis gastronominis atradimas – ne naujiena, tad jis sutiko pasidalyti patarimais, kaip tinkamai grilinti vais...
Ananasai
68 straipsnių
Pasigaminkite tofu ir daržovių troškinį. Šį augalinio maisto chameleoną vienu pagrindinių ingredientų savo šalių virtuvėse laiko Azijos šalių gyventojai, kurie, pasak mitybos ekspertų, būtent dėl šios priežasties gyvena ilgiau. Norite tikėkite, norite ne, tačiau nepaneigsite fakto, jog tofu yra nepa...
Suktinukai, kuriems pagaminti naudojamas ryžių popierius – visame pasaulyje populiarus patiekalas, kitaip dar vadinamas „summer rolls“ arba „spring rolls“.
Vos penkios minutės ir salotos su kepta vištiena ir ananasais paruoštos. Tokias galima neštis į darbą ar įsidėti į pikniką. Salotos su kepta vištiena ir ananasais visada sulaukia pasisekimo.
Gaivus dešrainis puikiai tiks ir pietums, ir vakarienei. Šis užkandis labai patiks aštrumo mėgėjmas. Dešrainį apibarstykite aitriųjų paprikų dribsniais.
Šio mėsainio ingredientai – tradiciniai, tačiau „suskamba“ naujai. Vištien, ananasas ir paprika sukurs ypatingą skonį. Mėsainį patiekite dar šiltą.
Mokslininkai sukūrė neregėtos spalvos ananasą: iš išorės – toks, kaip visi, bet perpjovus pusiau – staigmena (1)
Mokslininkai sukūrė ananasą, kuris iš išorės yra toks pat, kaip ir jo geltonviduriai giminaičiai, tačiau viduje jis – rausvas.
Kepta lašiša su ananasais – tik iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti keistai. Išties, tai labai malonaus skonio patiekalas. Keptą lašišą su ananasais pagardinkite aitriųjų paprikų dribsniais.
Pomidorų salsa su ananasais – puikus užkandis prie mėsos patiekalų. Greitai pagaminamas ir labai gardus. Pomidorų salsą su ananasais pagardinkite alyvuogių aliejumi, žaliųjų citrinų sultimis, druska ir pipirais.
Varškės apkepas su ananasais – dar vienas receptas, kokį verta įsiminti. Minkštas ir purus, o jau aromatas – dieviškas. Iškepusį varškės apkepą su ananasais papuoškite mėtų lapeliais.
Jei pasigaminsite kepto ananaso su aitriąja paprika, mėgausitės pikantišku užkandžiu. Orkaitėje kepsite apie 20 minučių. Iškepusį ananasą su aitriąja paprika papuoškite mėtos lapeliais.
Šaltuoju metų laiku išauga ne tik citrusinių, bet ir egzotinių vaisių pardavimai: vieni pirkėjai tokiu būdu pildo vitaminų atsargas, kiti – bando praskaidrinti nuotaiką, pasilepinti. Vieni iš populiariausių vaisių yra ananasai, į Lietuvą dažniausiai atkeliaujantys iš Pietų Amerikos. Kuo ypatingi ana...
Kaip neperpjovus išsirinkti sunokusį, bet dar gesti nepradėjusį ananasą – tereikia žinoti du triukus
Ananasai – egzotinis, tačiau daugeliui lietuvių jau įprastas vaisius, dažnai sutinkamas ant picų ar desertuose. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, ananasai pasižymi vitaminų gausa, gerina virškinimą ir yra mažai kaloringi, tad nereikėtų pamiršti jų įtraukti į savo mitybos racioną. Visg...
Visa tiesa apie picą su šefu Demarco: kodėl jos nereikėtų gardinti ananasais ir kaip ją tobulai pasigaminti namuose? (16)
2001–aisiais už daugiau nei milijoną JAV dolerių ji buvo pristatyta rusų astronautams į Tarptautinę kosminę stotį, o didžiausia kada nors iškepta savo plotu uždengė net tris krepšinio aikšteles. Tačiau tai – tik dalis neįtikėtinų faktų, kuriais garsėja kone kasdien visame pasaulyje valgoma pica. Ją ...
Prasidedanti vasara kursto mintis apie ilgai lauktas, saulėtas atostogas. Dienos bėgyje daugelis bent kelioms minutėms nusikelia į savo svajonių šalį, kurioje mėgaujasi įspūdingais vaizdais, virtuvės šedevrais ir alsuojančia kultūra. Ar žinote, kad nukeliauti į norimą pasaulio kampelį galite ir savo...
Ar tikrai į detoksikuojantį kokteilį tinka dėti viską, ką turime po ranka? Ar jį galime gerti 2–3 kartus per dieną? Mitybos specialistai pritaria, kad detoksikuojantys kokteiliai – puikios savijautos ir geros išvaizdos šaltinis, tačiau nepaslyskite – jie veiksmingi tik pagaminti iš tinkamų produktų.