Ančiuviai

26 straipsnių

Europinis ančiuvis, ančiuvis (lot. Engraulis encrasicolus, angl. European anchovy) – ančiuvinių (Engraulidae) šeimos žuvis. Kūnas ilgas, beveik cilindro formos, 10-15 cm ilgio ir 10-15 g svorio. Galva didelė, iš šonų plokščia. Nugara žalia, šonai sidabriški, žiaunadangčiai gelsvi. Žvynai stambūs, lengvai iškrintantys. Šoninės linijos neturi. Žiotys labai gilios, užeina už akių. Dantukai smulkūs. Akys didelės, snukio priekyje.

Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia prisiminti nepelnytai pamirštą žuvį ir pasigaminti menkės troškinį su pomidorais. Daugeliui kulinarinės laidos „Gardu Gardu“ gerbėjų šis patiekalas turėtų sukelti nostalgiją, kai prieš gerą trisdešimtmetį panašus patiekalas tikrai karaliaudavo dažnoje virtuvė...

Gabrielė Janonytė

Tiems, kas nori padegustuoti ypatingų jūrų gėrybių ir egzotiškų žuvų, nebūtina važiuoti į tolimas egzotiškas šalis – į mūsų šalį užsienio tiekėjai atveža aukščiausios klasės produktų. Austrės, geriausi pasaulyje ančiuviai ir brangiausi ikrai – lietuviai mėgaujasi išskirtiniais skoniais.

Žydruose San Diego (JAV) pakrantės vandenyse nufilmuota didžiulė juoda plaukiojanti dėmė suglumino vietos gyventojus, nes tokių čia paprastai nebūna. Pakrante vaikštinėjantys žmonės iš pradžių pamanė, kad tai – naftos teršalai. Tačiau naftos dėmės nedreba, nepulsuoja, nesitransformuoja. Ir jiems nep...

Artūras Piulskis, hdlife.lt

Prancūzijos rytinėje dalyje iki Viduržemio jūros teka viena didžiausių Europos upių – Rona. Kadaise upės regione buvo populiari „baržininkų“ profesija. Tiesiog baržose gyvenantys vyrai upe plukdydavo tiek žmones, tiek krovinius. Šiandien šių baržininkų nebeliko, tačiau po savęs jie paliko iki šiol r...