Šalti užkandžiai – puikus pasitinkimas vakarėliui. Tad šis receptas pravers planuojantiems naujųjų metų vaišes. Ančiuviais įdarytus kiaušinius valgykite su mėsos patiekalais, su duona.
Ančiuviai
26 straipsnių
Europinis ančiuvis, ančiuvis (lot. Engraulis encrasicolus, angl. European anchovy) – ančiuvinių (Engraulidae) šeimos žuvis. Kūnas ilgas, beveik cilindro formos, 10-15 cm ilgio ir 10-15 g svorio. Galva didelė, iš šonų plokščia. Nugara žalia, šonai sidabriški, žiaunadangčiai gelsvi. Žvynai stambūs, lengvai iškrintantys. Šoninės linijos neturi. Žiotys labai gilios, užeina už akių. Dantukai smulkūs. Akys didelės, snukio priekyje.
Cezario salotos – klasika, kurie niekada neatsibosta. Ir čia vienas esminių dalykų – padažas. Pagaminkite padažą cezario salotoms ir mėgaukitės ne tik skaniu, bet ir sveiku patiekalu.
Jei planuojate gaminti Cezario salotas, jums neabejotinai reikės šio padažo. Antraip rezultatas bus ne toks, kokio tikitės.
Pasigaminkite Cezario padažą ir jūsų pateikalas įgaus nuostabų skonį. Įsitikinsite, kad su Cezario padažu tiek daržovių, nei vištienos gaminiai yra ypatingai skanūs.
Dirbant iš namų ir kone kasdien gaminant, ilgainiui išsisemiame. Ką jau kalbėti, kad visada norime greitai paruošiamų, tačiau skanių pietų. Tad tinklaraščio „KitchenJulie“ autorė Julija Steponavičiūtė pasidalijo darbo dienos pietums ar gardžiai vakarienei tinkamu, originaliu itališku receptu.
Po švenčių jaučiamės šiek tiek persivalgę. Štai patiekalas cozze „alla marinara“ – midijos tradiciniu Neapolio būdu, kuriame – vos 170 kalorijų.
Prieš penketą metų Ramiojo vandenyno pakrantę nuklojo tūkstančiai išsekusių jūrų paukščių. Dabar mokslininkai gali nurodyti šį pragaištingą reginį lėmusią priežastį. Paukščius pražudė ilgai konkrečioje vandenyno zonoje nesiliovusi šilumos banga – vadinamoji dėmė.
Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia prisiminti nepelnytai pamirštą žuvį ir pasigaminti menkės troškinį su pomidorais. Daugeliui kulinarinės laidos „Gardu Gardu“ gerbėjų šis patiekalas turėtų sukelti nostalgiją, kai prieš gerą trisdešimtmetį panašus patiekalas tikrai karaliaudavo dažnoje virtuvė...
Pavasarį, kai po šaltojo metų laiko taip norisi trykšti energija, o organizme vis dėlto trūksta įvairių mineralinių medžiagų ir vitaminų, geriausia išeitis – kokybiškas maistas ir dovana gomuriui. Tad jėgų stygių kompensuoti kuo puikiausiai galima pamaloninant save ypatingu patiekalu. Šį kartą vyras...
Tiems, kas nori padegustuoti ypatingų jūrų gėrybių ir egzotiškų žuvų, nebūtina važiuoti į tolimas egzotiškas šalis – į mūsų šalį užsienio tiekėjai atveža aukščiausios klasės produktų. Austrės, geriausi pasaulyje ančiuviai ir brangiausi ikrai – lietuviai mėgaujasi išskirtiniais skoniais.
Įdomesnis užkandis padarys jūsų stalą spalvingesnį, įdomesnį ir žaismingesnį. Šie sumuštinukai tiks tiek svečiams pavaišinti, tiek patiems užkąsti prieš pietus ar vakarienę.
Ančiuvis (lot. Engraulis encrasicolus, angl. European anchovy) ančiuvinių (Engraulidae) šeimos žuvis.
Nors mūsų Baltija ir negali pasigirti tokia žuvų gausa ir įvairove kaip kokios nors egzotiškos jūros, tačiau ir joje gyvybės netrūksta. Tuo įsitikino į žuvų tyrimų ekspediciją išsiruošę Žuvininkystės tarnybos mokslininkai.
Žydruose San Diego (JAV) pakrantės vandenyse nufilmuota didžiulė juoda plaukiojanti dėmė suglumino vietos gyventojus, nes tokių čia paprastai nebūna. Pakrante vaikštinėjantys žmonės iš pradžių pamanė, kad tai – naftos teršalai. Tačiau naftos dėmės nedreba, nepulsuoja, nesitransformuoja. Ir jiems nep...
Prancūzijos rytinėje dalyje iki Viduržemio jūros teka viena didžiausių Europos upių – Rona. Kadaise upės regione buvo populiari „baržininkų“ profesija. Tiesiog baržose gyvenantys vyrai upe plukdydavo tiek žmones, tiek krovinius. Šiandien šių baržininkų nebeliko, tačiau po savęs jie paliko iki šiol r...