Rudenį rauginti kopūstai graibstyte graibstomi! Jų pilna parduotuvių lentynose ir turguose. O ir patiems užsirauginti kopūstų nėra jau taip sudėtinga. Pripjaustykite kopūstų, įberkite druskos ir laukite, kol rūgimo procesas atliks savo darbą. Bet ar iš tikrųjų rauginti kopūstai yra ne tik malonumas ...
Arbatos grybas
12 straipsnių
Žingsnis po žingsnio išaiškino, kaip pasigamini kombučią namuose: prireiks vos kelių ingredientų (29)
Kombučia – natūraliai fermentuotas arbatos gėrimas, kuriame gausu probiotikų, organinių rūgščių, virškinimo fermentų ir antioksidantų. Kombučia greitai tapo populiariu gėrimu, kurį galima įsigyti kiekvienoje parduotuvėje ar užsisakyti kavinėje. Tačiau tai yra šimtmečių senumo gėrimas, kurį nesunkiai...
7 veiksmingiausi sovietmečio superproduktai: jais gydė geležies trūkumą ir ruošė sportininkus varžyboms (1)
Sovietiniais laikais nebuvo madingų papildų, kurių gausa prieinama mums šiuo metu, užtai buvo superproduktų, kurių žmonės dažnai įtraukdavo į mitybos racioną.
Šį antradienį ir trečiadienį vilniečius bei miesto svečius vėl kvies Kombučios festivalis. Renginys organizuojamas jau trečiąjį kartą ir kaip įprasta, vyks Užupio meno inkubatoriuje. Jo kieme įsikurs mugė, kurioje gaminius pristatys visi didieji Lietuvos kombučeriai, svečiai iš užsienio bei namudini...
Kartais taip norisi prie švenčių stalo pakelti taurę ir susidaužti su visais, tačiau ne visada tam norisi alkoholinių gėrimų. Rinkoje pasirodžiusi kombučia gali būti puiki tokių gėrimų alternatyva.
Pernai metais organzavome pirmąjį kombuchos festivalį, kuris sulaukė labai didelio susidomėjimo, todėl nusprendėme, jog kombuchos festivalis gali tapti nauja blaivia miestiečių švente. Nors kombucha bei jos gėrimai šturmuoja parduotuvių lentynas, vis dar sklaido labai daug mitų apie gyvąjį grybo gėr...
Sveikesnių alternatyvų gazuotiems vaisvandeniams ieškotojai renkasi egzotišką, prieš kelis tūkstančius metų tolimojoje Azijoje pradėtą gaminti gėrimą – kombučia. Anot Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, ši fermentuota arbata, kitaip dar vadinama arbatos grybu, Lietuvoje po...
Kas ta kombučia? Sveikas, gaivus, natūraliai gazuotas, pasižymintis gydančiu poveikiu žmogaus organizmui, turintis probiotikų, natūralių rūgščių bei fermentų – tai jau daug tūkstančių metų gerai žinomas fermentuotas arbatos gėrimas, dar vadinamas jaunystės eliksyru – arba tiesiog kombučia.
Sparčiai populiarėjanti kombučia: vieniems – panacėja nuo įvairių ligų, kitiems – tiesiog skanus gėrimas (84)
Kai paprastą pasaulyje nuo seno žinomą arbatos grybą visi pradėjo vadinti egzotiškai skambančiu pavadinimu – kombučia, staiga jis tapo labai madingas, pasakodama juokiasi natūralaus rauginimo šalininkė Ieva Šidlaitė ir parodo stiklainį su šio grybo gėrimu. Kai kuriems jį ragaujant pirmą kartą gali p...
Sveiko maisto „mados" pastarąjį dešimtmetį: vienos pasiteisino, kitas specialistai siūlo pamiršti (4)
Sveikos gyvensenos propaguotojai ir vėl suskubo atkreipti dėmesį į tokius kitados stebuklus žadančiu maistu laikytus produktus kaip kviečių gemalai, arbatos grybas ir bičių duonelė.
Brokoliai, arbatos grybas, ajurvedos pasekėjų pamėgtas ghi sviestas ir kiti vertingi ingredientai gali padėti veiksmingai kovoti su odos defektais, rašo elle.ru.