Tikri miestiečiai Laura ir Giedrius Dapkai, grįžę iš emigracijos, patiems sau netikėtai gyvenimą apvertė aukštyn kojomis: įsikūrė atokiame kaime ir tapo arbūzų augintojais.
Arbūzai
19 straipsnių
Arbūzas (lot. Citrullus) – moliūginių (Cucurbitaceae) šeimos augalų gentis. Rusiškas pavadinimas kilo iš persų kalbos žodžio charbiuza, reiškiančio melioną arba didelį agurką.
Ukmergiškis Naglis Valikonis šeimos ūkyje užaugintus arbūzus šiemet pradėjo skinti ypač anksti – nuo liepos vidurio. Šią kultūrą augina trečius metus, valgo ne tik patys – didžiąją dalį derliaus parduoda.
Laikinai okupuotame Mariupolyje vėl fiksuojamos paslaptingos Rusijos kariškių mirtys. Įdomu tai, kad okupantai dėl to jau apkaltino... arbūzus.
Išsiilgti vasariški orai gali džiuginti, tačiau šiuo laikotarpiu ypatingai svarbu saugotis karščių ir pasirūpinti savo sveikata. Per karščius gali dažniau užklupti tokie simptomai kaip nuovargis, galvos ir raumenų skausmai, padažnėjęs pulsas. Dėl to „Eurovaistinės“ vaistininkas pranešime žiniasklaid...
Dešrainis su arbūzų-braškių salsa ir fetos sūriu – užkandžių užkandis. Reikės pasistengti, kol pagaminsite, bet pastangos to vertos. Dešrainis su arbūzų-braškių salsa ir fetos sūriu puoškite bazilikų lapeliais.
Arbūzų limonadas su imbierais ir mėtomis – puikiai tiks tiek šiltą, tiek vėsią dieną. O paruošite jį vos per porą minučių. Arbūzų limonadą su imbierais ir mėtomis patiekite vos paruoštą.
Kažin ar esate ragavę gaivesnes salotas kaip šios – arbūzo su feta ir mėtomis. Pagaminti paprasta, o kaip skanu ir gaivu. Arbūzas su feta ir mėtomis – puikus patiekalas šiltai dienai.
Kada daugiau mėgautis tokiomis salotomis, jei ne vasarą? Juo labiau, kad paruo6ti joms tereikės 10 minučių.
Receptu dalinasi prekybos tinklo „IKI“ kulinarijos centro vadovė Aistė Rasmussen.
Gedimino Albrichto receptas.