Kiekvienas lietuvis per metus vidutiniškai suvartoja apie 95 kilogramus mėsos, taip ne tik viršydamas medikų rekomenduojamas normas, bet ir prisidėdamas prie vieno taršiausių sektorių gyvavimo. Visgi, su tvarumo tendencijomis auga ir susidomėjimas augaline mityba.
augalinė mėsa
2 straipsnių
Ar iš tikrųjų augalinė ir dirbtinė mėsa yra tokia ekologiška ir tvari, kaip teigiama: Lietuvos mėsos perdirbėjai skeptiški (2)
Mėsos industrija daro didelę žalą aplinkai dėl miškų kirtimo, šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimo, oro ir vandens taršos. Todėl šiandien prekybos centruose atsiranda produktų, kurie atrodo kaip tikra mėsa, bet yra pagaminti visiškai be gyvulinės kilmės produktų. Ir nors teigiama, kad šie prod...