Kalėdiniu laikotarpiu visi miestai stebina savo žaliaskarėmis, tačiau dėmesį atkreipti verta ne tik į pagrindinėse aikštėse pūpsančias egles. Pasidairę įdėmiau pamatysite tai, ko gal niekada dar nematėte. Vienas tokių reginių – Vilniaus senamiestyje įsitaisiusi eglutė, kurios kūrėjai turi net tarpta...
Austrės
44 straipsnių
Prabangaus sostinės viešbučio terasoje surengtas austrių gliaudymo čempionatas. Į renginį atvykę garsūs svečiai buvo vaišinami austrėmis. Vakaro metu iš viso jų buvo atidaryta apie 700.
Tarpušventis – puikus metas planuoti Naujųjų metų vakarėlį. Pasiruošti reikia ne tik kostiumą, tačiau ir maistą, kuris galėtų pradžiuginti svečius. Tam puikiai tiks įvairių jūros gėrybių užkandžiai, o vienas geriausių variantų – austrės, kurių paruošimas nereikalaus daug jūsų laiko. Pranešime spauda...
Kai vagys iš prancūzų ūkininko Christophe`o Guinot pavogė tris tonas austrių, jis sugalvojo vieną sprendimą: į austrių kriaukles įdėti slaptus raštelius, kad policijai būtų lengviau sučiupti vagis. Nuo 2016 metų, kai Ch. Guinot savo fermose pietiniame Prancūzijos Lekato mieste pradėjo taikyti šį met...
Lobiai iš vandens gelmių – kaip tvariai augintos jūros gėrybės gali būti naudingos mūsų sveikatai? (1)
Jūros gėrybės – vieni sveikiausių produktų, kuriuos mums siūlo gamta. Anot „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, tvariai užaugintos kokybiškos jūros gėrybės, kaip ir žuvis, yra lengviau virškinamos, jų sudėtyje gausu baltymų, žmogaus organizmui ...
Lietuvių maisto ir agrotechnologijų inovacijų bendrovė „ART21“, bendradarbiaudama su mokslininkais iš Gamtos tyrimų centro, sudomino Europos rinką kuriama nauja austrių kokybės įvertinimo technologija, kuri paremta dirbtiniu intelektu ir gali pakeisti nusistovėjusią Europos moliuskų rinkos tvarką.
Austrės šiandien yra prabangos, stiliaus ir gerovės simbolis ir saikingai vartojamas subtilus užkandis. Tačiau taip buvo ne visuomet.
Geriausias jausmas, valgant Lietuvoje, būna tada, kai pasijunti esąs ne Lietuvoje, o kur nors kitur. Geriausia būna, kai pasijunti šalyje, kurioje mylimas ir vertinamas maistas.
Kiauliena, vištiena, jautiena – rodos, grilyje jau viskas išbandyta. Tačiau ar kada ragavote grilyje keptų jūros gėrybių? Tam tinka viskas, ką galite rasti lietuviškose parduotuvėse, nuo krevečių, kalmarų, aštuonkojų, iki midijų ir austrių.
Lapkritį Lietuvoje reikėtų pervadinti austrių mėnesiu, nes kasmetis Austrių festivalis jau ketvirtą kartą kviečia rudenį pagardinti jūrų gėrybėmis. Šefai iš daugiau nei 60 restoranų ir barų lapkričio 22–25 d. kviečia paragauti įvairiausių patiekalų iš austrių net devyniuose Lietuvos miestuose, skelb...
Austrės ir midijos dar visai neseniai laikytos prabangiu ir gurmanišku produktu, kurį ragauti išdrįsta ne kiekvienas. Vis dėlto maisto ekspertai ir prekybininkai pastebi netikėtą tendenciją – lietuviams ne taip gerai pažįstamos jūrų gėrybės vis dažniau atsiduria ne tik pirkinių krepšelyje, bet ir an...
Vanadis yra mikroelementas, kurio daugelis žmonių net nežino. Nepaisant to, mes jo gauname su maistu, valgydami tam tikrus produktus. Pastaruoju metu vanadis sulaukia daug dėmesio kaip mikroelementas, galintis padėti diabetu sergantiems žmonėms.
Aistros, lytinio potraukio nusilpimas dėl tam tikrų gyvenimo aplinkybių gali ištikti tiek moteris, tiek vyrus.
Prancūzijoje atrado lietuviškos Nidos kopiją: tai arogantiškų poniučių ir auksinio jaunimėlio rojus (18)
Kai pasiilgstam lietuviškos Nidos, tereikia sėsti į automobilį ir po poros valandų kelio autostrada bei Landų miškais atsiduriam prie Atlanto, kur mus svetingai į savo glėbį priima prancūziškoji Nida.
Lapkričio 23–26 dienomis visoje Lietuvoje vyks jau trečiasis Austrių festivalis, šiais metais prie sostinės prisijungė ir nemažai mažesnių Lietuvos miestų: Mažeikiai, Palanga, Druskininkai, Utena, Kretinga.
Jūrų gėrybės lietuviams vis dar nėra įprastas kasdienis maistas, dar daugiau – kai kurių produktų vis dar nedrįstame ir paragauti. Pavyzdžiui, austrių. Jei užsienyje austres įprasta valgyti tiesiog maisto turguose, tai mes vis dar klaidingai įsivaizduojame, kad tokį delikatesą privalo lydėti elegant...
Jūrų gėrybės lietuviams vis dar nėra įprastas kasdienis maistas, dar daugiau – kai kurių produktų vis dar nedrįstame ir paragauti. Pavyzdžiui, austrių. Jei užsienyje austres įprasta valgyti tiesiog maisto turguose, tai mes vis dar klaidingai įsivaizduojame, kad tokį delikatesą privalo lydėti elegant...
Vilnius tampa vis europietiškesniu miestu ir vienas to požymių, kad aktyvūs vilniečiai, ypač auginantys vaikus, poilsiui renkasi miesto pakraščių erdves, o įvairiai pavadintus karbonadus keičia į kokybišką gatvės maistą, atsiųstame pranešime teigia greito maisto gamintojai.
Austrės neabejotinai yra išskirtinis delikatesas. Neretai nesutariama, koks turėtų būti tinkamiausias jų pateikimas, kad atsiskleistų geriausias skonis, prieštaringai vertinami įvairūs pagardai ir pan. Istorinio restorano „Bentley's Oyster Bar & Grill“ šeimininkas Richardas Corriganas dalijasi savo ...
Prancūzijai priklausanti Rė sala Atlanto vandenyne garsi ne tik nuotykiniu televizijos šou „Fort Boyard“ ir tuo, kad joje dažnai lankosi tokios garsenybės kaip aktorius Johnny Deppas ir dainininkas Charlesas Aznavouras.