Nors tokia mėsa kaip aviena, triušiena ar antiena lietuviams pakankamai gerai pažįstama, tačiau iki šiol vartojama gana santūriai. Mitybos specialistai sako, kad mūsų tautiečiai be reikalo yra tokie atsargūs, nes ir iš šių mėsos rūšių galima paruošti puikių patiekalų. O be to jos turi ir daug sveika...
Avienos patiekalai
4 straipsnių
Tradicijos, kurias sunaikino sovietmetis: anksčiau šie patiekalai puikavosi ant LDK didikų stalų (43)
Stalai nukrauti įvairiausiais skanėstais, o itin garbingoje vietoje puikuojasi jautienos ir avienos patiekalai – toks vaizdas viduramžiais ir vėlesniais laikais buvo įprastas Lietuvos valdovų ir didikų dvaruose. Anksčiau šios mėsos rūšys turėjo ypatingą reikšmę, buvo tiek bajorų, tiek miestiečių ir ...