Jautiena, burokėliai ir avinžirniai suteikia įvairovę tiek skonio, tiek tekstūros atžvilgiu, tad tai gali būti malonus atradimas mėgstantiems skanius ir sočius patiekalus. Šį jautienos troškinį patiekite su bulvėmis, ryžiais, šviežiomis daržovėmis.
avinžirniai
91 straipsnių
Humusas yra avinžirnių užtepėlė. Avinžirnių humusas yra ne tik maistingas, bet ir naudingas, mat avinžirniai turi kur kas didesnę maistinę naudą nei kiti ankštiniai augalai, jie savo maistinėmis savybėmis aplenkia net ir juodąsias pupeles. Tai ir patiekalas, ir užkandis. Humusas patiekiamas su daržo...
Neužtruksite nė pusvalandžio, kol lengvai pasigaminsite šį tiek vegetarų, tiek veganų pamėgtą receptą – falafelius. Burnoje tirpstantys falafeliai, ir gardžios salotos bei „šilkinis“ humusas privers apsilaižyti pirštus ir dar kartą įsitikinti, kad mėsa – nėra būtinas ingredientas, norint pasisotinti...
Traškiai keptos tortilijos puikiai dera su moliūgų humusu. Moliūgų humusas yra unikalus tradicinio humuso variantas, kuriame yra skrudintų moliūgų tyrės. Šis užkandis tinka vakarėliams, iškyloms ir kasdieniams užkandžiams.
Nuo imtynių trenerio, garsenybių apsaugos iki sėkmingai plėtojamo sveikų užkandžių verslo – toks neįprastas verslininko Roko Balinsko kelias. Dabar, paklaustas, ar buvo verta, vyras nesuabejoja nė akimirkai: netgi pavyko pranokti lūkesčius, o ateityje – daugybė plėtros planų, kaip tapti dar labiau ž...
Avinžirnių ir daržovių troškinys su ryžiais patiks vertinantiems lengvus patiekalus. Šis bus sotus, bet neapsunkins virškinimo proceso. Avinžirnių ir daržovių troškinį su ryžiais patiekite su virtais ryžiais ir papuoškite smulkintomis petražolėmis.
Falafeliai advento laikotaroiu yra puikus pasirinkimas. Netruksite nė pusvalandžio, kol lengvai pagaminsite patiekalą, pamėgtą tiek vegetarų, tiek veganų. Burnoje tirpstantys falafeliai valgomi su duota, humusu, daržovėmis.
Užkandžiavimas – nevienareikšmiškai vertinamas užsiėmimas, kai kalbama apie subalansuotą mitybą, ar, juo labiau, kokią nors dietą. Vieniems šis įprotis tik trukdo palaikyti norimą svorį, o kitiems, atvirkščiai – padeda. Jei esate iš tų, kurie sugeba laiku sustoti ir nepadauginti užkandžių, siūlome a...
Samosos yra mėgstamas užkandis Pietų Azijos virtuvėje, ypač Indijoje, Nepale ir Pakistane. Šioms burnoje tirpstančioms traškioms piramidėms su gardžiai aštria avinžirnių pasta sunku atsispirti. Šis užkandis yra pilnas baltymų iš avinžirnių, tad yra gan sotus ir tiks nebūtinai kaip užkandis - tai gal...
Humusas – skanus virtų avinžirnių kremas, paruoštas su citrinos sultimis, tahini (grietinėle arba pasta iš sezamo sėklų) ir alyvuogių aliejumi. Dažniausiai yra patiekiamas su pitos duona arba kaip padažas prie falafelių. Nors tai vienas paprasčiausiai paruošiamų ir populiariausių patiekalų Artimuosi...
Užkandžiai tarp pagrindinių valgymų malšina alkį ir suteikia organizmui visų reikiamų medžiagų. Žinoma, svarbu sumaniai pasirinkti patiekalus užkandžiams ir būti pasiruošusiems, kai užklumpa alkis. Daugybė sveikų užkandžių yra ne tik vertingi, bet ir gardūs. Dietologai parinko 10 užkandžių, kurie pa...
Nuo pat vaikystės mums tėvai kartojo, kad reikia gerti pieną, jei norime užaugti stiprūs ir turėti tvirtus kaulus. Pienas tikrai aprūpina organizmą jam būtinu kalciu, ypač gerinančiu kaulų būklę. Nekyla abejonių, kad šio produkto teikiama nauda sveikatai didžiulė, tik ar tikrai nėra kitų, net geresn...
Norint sveikai maitintis, bet neaukoti maisto ruošimui nei pernelyg daug laiko, nei finansų, verta žinoti, kokių produktų atsargų turėtų būti jūsų namuose. Tikra tiesa, kad daugelį sveikiems priskiriamų produktų vartoti būtina šviežius, todėl jų kaupti neįmanoma. Vis dėlto ne visi yra tokie, rašoma ...
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Laikantis dietos, kurioje mažai angliavandenių, per dieną jų galima suvalgyti apie 100 g (įprastame racione angliavandenių būna 250–300 g). Įsidėmėkite ir atsiminkite, kad angliavandenių yra ne tik duonoje ar saldumynuose, bet ir vaisiuose, daržovėse, rašoma shape.ru.