Spalvomis džiuginantys ir skonių deriniais stebinantys „poke bowl“ dubenėliai sparčiai išpopuliarėjo visame pasaulyje. Pasigaminti paprasta ir nebrangu, tikrai sotu, o receptų tokia galybė, kad tą patį patiekalą net ir kasdien galite atrasti vis iš naujo – ar dar reikia ieškoti kitų priežasčių juos ...
Azijos virtuvė
50 straipsnių
Žmones vis labiau žavi viskas, kas padeda optimizuoti laiką. Mitybai skiriamas laikas – ne išimtis. Juk visi beveik nuolat kažkur skubame. Tačiau kartu su didėjančiu gyvenimo tempu, auga ir poreikis maitintis sveikiau, pilnavertiškiau. Ko gero tai ir yra viena priežasčių, kodėl šiuolaikiniame pasaul...
Jeigu norite greito, maistingo ir labai skanaus patiekalo – gaminkite krevetes. Jas paruošti galima vos per 10 minučių, be to, jas itin skanu valgyti su vasarą taip mėgstamais žalumynais, daržovėmis ir vaisias.
Vis labiau džiuginant šiltiems ir saulėtiems orams norisi kuo daugiau laiko praleisti lauke. Puikiu oru vertėtų mėgautis ne tik vaikštant gamtoje, bet ir ten leidžiant savo pietų pertraukas. Tam, kad pietūs gamtoje pavyktų, su savimi svarbu pasiimti ne tik pledą, bet ir valgymui rankomis patogius už...
Nors atrodo, kad visi svogūnai vienodi, jų yra pačių įvairiausių rūšių: vienos jų – pasižymi aitrumu, kitos – saldumu. Todėl skirtingos rūšies svogūnai tinka skirtingiems patiekalams gaminti ir renkantis šią daržovę dėmesį atkreipti reikėtų į tai, ką žadate gaminti.
Mėgstantiems rytietišką virtuvę, visai nebūtina keliauti į egzotiškiausius kraštus. Skaniausius šios kultūros patiekalus galima greitai pasigaminti ir namuose. Šį kartą siūloma išbandyti tofu sūrį su keptomis daržovėmis.
Atvėsus orams norisi šilto ir sotaus maisto, tad sriuba – vienas geriausių pasirinkimų pietums. Nors sriubų įvairovė milžiniška, bene labiausiai išsiskiria kvapnios Azijos šalių virtuvės sriubos. Ingredientų gausa, netikėti deriniai ir nesudėtingas paruošimas išpopuliarino šio regiono patiekalus, o ...
Azijos virtuvės perlas – garuose verdamos bao bandelės: nekaupia riebalų ir turi mažai kalorijų (21)
Purios, minkštos, mielinės ir mažiau nuodėmingos už įprastas. Tokios yra Lietuvoje vis labiau populiarėjančios bao bandelės, į lietuvių virtuves bei restoranų lėkštes atkeliavusios iš Kinijos. Šis patiekalas verdamas garuose, todėl dėl savo gamybos technologijos tampa sveikesne alternatyva panašiems...
Ar norėtumėte pietums gauti porciją skaniųjų močiutės kotletų? O gal po darbo užkopti į Alpes ir įkvėpti gaivaus kalnų oro? Aštresnių pojūčių? Prašom: nusikelkite į Pompėją 79 metais ir visu kūnu patirkite Vezuvijaus išsiveržimą – lavos kaitrą, pelenų kvapą ir kartų skonį burnoje. Sveiki atvykę į 20...
Prancūzai žąsų kepenėlių pašteto gamintojai ragina žmones pirkti šio delikateso Kalėdoms, nes dėl COVID-19 pandemijos labai sumažėjo šio pašteto tiekimas restoranams. Nuo pavasario visame pasaulyje stipriai sumažėjo delikatesų poreikis, daugelis restoranų užsidarė, o nemažai šalių ekonomika patyrė r...
Jei mėgstate Azijos regiono virtuvę, tikriausiai jau spėjote paragauti greitai populiarėjančių bao bandelių. Jos restoranuose sulaukia daug pagyrų, tačiau namuose jas gaminti ryžtasi tikrai ne kiekvienas. Mitais apipintas garuose virtų bandelių receptas, pasak maisto tinklaraščio „Pusryčiams“ autorė...
Отдыхающие в Паланге не только ходят на пляж, но и посещают местные кафе и рестораны. Больше всего кафе действует на улице Й.Басанавичюса, конкуренция между ними растет. Отдыхающие могут выбрать подходящее заведение. Одно из самых популярных блюд на курорте - это цеппелины. Журналист Delfi побывал в...
2018 metais prostatos vėžio diagnozę išgirdo 1,8 milijonai vyrų. Tai yra viena iš dažniausiai vyrus kamuojančių vėžio rūšių. Japonų mokslininkai seniai įtarė, kad grybai gali padėti sumažinti prostatos vėžio riziką, tačiau dabar tai jie gali ir įrodyti.
Azijos restoranų Lietuvoje (na gerai, Vilniuje) yra tiek, kad jie jau nieko nebestebina ir greitai jų jau niekas nebelaikys užsienietiškais. Kaip Anglijoje, pavyzdžiui, nelaikomi užsienietiškais ir egzotiškais bengalų ir indų restoranai su visais jų kariais, pakorom, vindalū ir tandoriais. Lygiai ta...
Moliūgas ir bulvė – rudens daržovių karalius ir karalienė, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako Beata Nicholson. Šį rudenį ji rekomenduoja pasigaminti net du moliūgų sriubos variantus. Vienas, kuriame vos keli produktai, labai patiks vaikams, o kitas, įkvėptas Azijos virtuvės, patiks aštrau...
Jei Japonija taptų kosminiu laivu, kita jo stotelė būtų Vilniaus senamiestis. Būtent ten Rugsėjo 8–9 dienomis 10-ąjį gimtadienį švęs netikėtos kultūros festivalis nowJapan ir kvies pamatyti, patirti ir paragauti Tekančios Saulės šalies kultūros.
Ar esate ragavę filipinietiškų patiekalų? Kuo jie skiriasi nuo kitų Pietryčių Azijos šalių virtuvės? Berlyne veikiančio filipiniečių restorano šeimininkės sako, kad jų šalies virtuvėje nėra labai daug prieskonių ir ji nėra tokia aštri, kaip tailandiečių, tačiau yra tikrai specifinė ir verta dėmesio.
„Gyvenime mėgstu rizikuoti. Kitaip gyventi – man tiesiog nuobodu. Apskritai galvoju taip: jei pažiūrėtum į savo gyvenimą kaip į filmą, tai rašydamas scenarijų tikrai norėtum kokios nors paslapties, intrigos, netikėtų posūkių. Labai smagu, kai, be visų kitų įdomių dalykų, žmogus turi ne visiems žinom...
Net neabejoju, kad visi mokate išvirti tradicinę rūgštynių sriubą. Pačią skaniausią – kaip kitaip. O aš papasakosiu, kaip iš tradicinių produktų, panaudojus vos kelis papildomus prieskonius, pagaminti neįprastą, bet ne mažiau gardų patiekalą.
Ar žinote, kas yra hipsteriai? Tai tokie madingi miesto žmonės, kurių laiko save priešiškais masinei kultūrai ir didžiuojasi tuo, kad pas juos viskas, kaip pas valkatas ir benamius, bet labai rafinuota ir anaiptol nepigu. Jeigu jie klauso muzikos, tai tokios, kurios niekas nežino, jei fotografuoja, ...