baklažanai

194 straipsnių

Baklažanas (lot. Solanum melongena) – vienmetis bulvinių (Solanaceae) šeimos kiauliauogių (Solanum) genties augalas.

115-180 cm aukščio, stiebas tvirtas, šakotas. Lapai širdiški, tamsiai žali su violetiniu atspalviu. Žiedai stambūs, violetiniai. Žydi gegužės – rugsėjo mėnesiais.

Roma Macijauskaitė

Ši daržovė dar nerado kelio į kiekvieną virtuvę. Ir galimai be reikalo. Biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė vardija ne vieną priežastį, kodėl vertėtų įtraukti baklažanus į valgiaraštį. Ir kaip juos geriau valgyti – žalius ar termiškai apdorotus – kad...

Išsikepti daržovių tartą nėra labai sudėtinga, tačiau, norint sukurti šventišką jo išvaizdą, šiek tiek papildomų pastangų prireiks. Tačiau tai atsiperka su kaupu. Tartos padas labai skanus – išorėje kiek trapus, o viduje minkštas. Visa tarta užpildyta šilkiniu kremu, o viršų dengia spalvingas daržov...

Ar žinote, kad mišrus sodinimas gali išspręsti darže nemažai problemų? Pavyzdžiui, kopūstai ilgai auga ir užima nemažai vietos lysvėse. Jei šalia kopūstų 30-40-ą dieną pasėsite ridikėlių, nuimsite du derlius iš vienos vietos. Jei šalia kopūstų pasėsite serenčių, amarai nepuls kopūstų, nes nemėgsta s...