Baltagūžiai kopūstai

31 straipsnių

Dietistė, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė siūlo pasigaminti gardžią šviežių kopūstų sriubą. „Jei norite palaikyti tinkamą kūno svorį valgykite ją pietums kaip pagrindinį patiekalą. Jei valgysite tik vieną iš patiekalų, tuomet po tokios sriubos rinkitės augalinius produktus, kad lengviau v...

Rau­don­gū­žiai ko­pūs­tai pa­na­šūs į bal­ta­gū­žius iš­vaiz­da ir au­gi­ni­mo bū­du, o ski­ria­si tik spal­va. Jų la­pai ir gū­žės bū­na tam­siai vio­le­ti­niai su raus­vu at­spal­viu. Che­mi­nė jų su­dė­tis pa­na­ši kaip bal­ta­gū­žių ko­pūs­tų, tik juo­se žy­miai dau­giau ka­lio.

Jei norite, kad daigai tinkamai augtų ir vystytųsi, privalote laikytis kelių esminių taisyklių: paruošti tinkamą žemės mišinį, atsakingai laistyti, aprūpinti daigus pakankamu šviesos kiekiu ir užtikrinti palankią temperatūrą.

Ugnė Karaliūnaitė

Nors bendra statistika rodo, kad pernai kainos Lietuvoje mažėjo 0,1 proc., kai kurie maisto produktai parduotuvėse ir turgavietėse pabrango kaip reikiant. DELFI aiškinasi, labiausiai per metus pabrangusių maisto produktų dešimtuką ir kas privertė infliacijos apsuptyje jas brangi.

Jei nuo tikrų balandėlių ar įdarytų paprikų liko mėsos įdaro, pridėkite į jį kopūstų ir iškepkite kotletus. Labai skanu!

Šios raugintos daržovės vertinamos ne tik dėl puikaus skonio, bet ir dėl neabejotinos naudos organizmui. Tačiau kopūstams raugti tinka ne visos paskutinio rudens mėnesio dienos. Senoliai tvirtina, kad iki lapkričio 7-osios kopūstų raugti nepatartina. Šiuo darbu užsiimti nereikėtų ir per mėnulio piln...