Restoranų sektoriaus bėdos menkai terūpi Kretingoje savo verslą turinčiai Daivai. Skirtingų šalių skanėstus moteris gamina pati, o ir lankytojus aptarnauja be pagalbininkų, tad kitiems rūpesčiams laiko nelieka. Prieš 16 metų iš Londono grįžusi kretingiškė juokauja, kad nuosavą kavinę atsidarė neprit...
bandelės
157 straipsnių
Bandelė (angl. roll, bun, rus. булочка) – smulkusis pyrago kepinys, kuris gali būti su įvairiais priedais arba įdarais, o jo masė paprastai ne didesnė kaip 250 g.
Gamtos apsuptyje, toli nuo miesto triukšmo, Muranskos lygumoje, turistai grožisi nuostabiais vaizdais. Tačiau šis regionas taip pat garsėja vienu gastronominiu produktu – Muranio bandelėmis, kurioms, kaip teigiama, pasaulyje nėra lygių. Jų istorija siekia XX a. šeštąjį dešimtmetį. Originali kepykla,...
Ieškantiems greitai paruošiamo deserto rekomenduojame išsikepti bananus tešloje. Traški išorė, o viduje – minkštas bananas su šokoladu. Puikaus skonio desertas patiks tiek mažiems, tiek dideliems.
Be vieno kąsnio užkandžių nesurengsite nė vienos iškylos. Tai populiariausias patiekalas, kuris gana greitai dingsta nuo stalo. Tad vieno kąsnio užkandžių pasiruoškite tikrai daug.
Gardžiam desertui – bandelėms su šokoladiniu kremu – paruošti gausybės ingredientų nereikia. Vos keli žingsniai ir jau po kelių minučių galite mėgautis šokoladinio skonio desertu. Bandeles su šokoladiniu kremu patiekite iškart.
Nostalgiją keliantys lietuviški patiekalai – šie 10 receptų ne vienam sukels pačius geriausius prisiminimus (5)
Šie patiekalai niekada nenusibosta, o norint juos gaminti nereikia ypatingos progos. Tad šiandien dalijuosi nostalgiškais lietuviškų patiekalų receptais. Kai kuriems tai bus proga prisiminti senus gerus skonius, o kai kam – puiki galimybė praturtinti savo valgiaraštį. Tekste rasite šiuos patiekalus:...
Norntiems valgyti lengvai ir sveikai, rekomenduojama rinktis patiekalus su varške. Tekste rasite pačių įvairiausių receptų su varške: cepelinus, chačiapurį, kibinus, bulvių ir varškės sūrio kukulius, varškės pyragą su kondensuotu pienu, bulvinius varškėčius, varškės spurgas, apkepą su razinomis, var...
Ieškantiems idėjų gardiems pusryčiams rekomenduojame išsikepti bandelės su kiaušiniu. Iš išorės traški bandelė, skystas kiaušinis su alyvuogių pasta – kaip reta geras skonių derinys. Paruošti bandeles su kiaušiniais užtruksite vos 15 minučių.
Pasigaminkite ukrainietišką mielinį pyragą „Pagach“. Nors tradiciniai ukrainiečių patiekalai – barščiai, virtinukai, Kijevo kotletai – žinomi visame pasaulyje, kiekvienas Ukrainos regionas turi tik jam būdingą kulinarinį paveldą. Centrinėje Ukrainoje iš kartos į kartą perduodami miltinių patiekalų r...
Šis patiekalas – traškios vištienos burgeris – itin tiks vakarėlio, gimtadienio vaišėms ar savaitgalio popietei. Gaminkite prieš pat valgį, nes skaniausia, kai šilta. Traškios vištienos burgeris dar nieko nenuvylė.
Kviečiu proga paragauti lietuviškų patiekalų. O jų – pačių įvairiausių – galima pasigaminti namuose. Tekste – 9 laiko patikrinti patiekalai. Tekste rasite šiuos receptus: Maltos mėsos troškinys su daržovėmis, avinžirniais ir alyvuogėmis, Cinamoninės bandelės, Virtų bulvių cepelinai su varške, Vištie...
Mielinės bandelės, dar šiltos su arbata ar kava. Skamba kaip palaima, tiesa? Nėra ko delsti – gardžių, minkštų bandelių galima išsikepti ir patiems.
Yra receptai ir yra receptai „Iš aukso fondo“. Delfi Maistas jau keleri metai renka išskirtinius receptus, kurie į mūsų virtuves atėjo iš tėvų, senelių, giminaičių. Tai tokie receptai, kurie gyvuoja keliasdešimt ar net per šimtą metų, tačiau iki šiol pagal juos tebėra gaminami patiekalai – gardūs, k...
Neabejokite – prie kavos ar arbatos patiektos tokios cinamoninės bandelės sukurs itin malonias akimirkas. Ir garantuojame – šį naminį karamelinį kremą gaminsite dar ne kartą. Cinamoninėms bandelėms su naminiu kremu neįmanoma atsispirti.
Jei trūksta nuotaikos, jei šalta ir niūru, jums reikia karšto šokoladinio gėrimo. Gardus, kvapnus ir sodraus skonio gėrimas – nuo šiol jį gaminsite tik pagal šį receptą. Prie šio karšto šokoladinio gėrimo nuostabiai dera cinamoninės bandelės.
Vlada Dapkos apie kavinę, kurioje rado auksinį lietuviškų bandelių standartą: deja, kava – lyg pagaminta iš pjuvenų (8)
Su jumis uoli kavų apžvalgininkė Vlada Dapkos. Ir vėl ankstyvas šeštadienio rytas, pučia šiaurys ir išsijuosęs drebia šlapdribą, bet man nebaisu, nes mano alkis bandelėms ir kavai šį rytą didesnis už patiriamą šalčio diskomfortą, ir net balas nesiskųsdama išbrendu, čia pat pusbalsiu traukdama dainą,...
Norvegijoje gyvenanti maisto tinklaraščio „Skanios istorijos“ autorė Jurga Medžionienė brioche bandeles įsimylėjo, kai vasarą lankėsi Lietuvoje. Jų ragavo viename Kauno restorane ir tikina, kad parduotuvėje pirkta brioche duona ar bandelės nė iš tolo neprilygsta keptoms restorane.
Cinamoninės bandelės geidžiamos visada, tačiau žiemos metą – ypač. Minkštos, purios, tiesiog tirpsta burnoje. jei norite išraiškingesnio cinamoninių bandelių skonio, iškepusias aptepkite jas glajumi, tačiau ir be jo jos – nuostabios.
Po švenčių dažnuose namuose šaldytuve liko nesunaudotų ir jau vysti bepradedančių daržovių, atidarytas majonezo indelis. O juk ne ant visų produktų etikečių nurodoma, per kiek laiko reikėtų sunaudoti atidarytą pakuotę, tad lieka neaišku, kiek laiko produktas dar yra geras vartoti.
Daug skonio turinčios bandelės su brandintu čederio sūriu puikiai tinka prie itališkų skonio natų turinčio pomidorų padažo. Šis užkandis pateisins visus lūkesčius. Bandeles ragaukite, kol šiltos.