Vienas receptų, ką galima pagaminti iš kiaulienos sprandinės, – šnicelis. Šiuokart rekomenduojame užkeptą sūriu ir pomidorais. Garnyrui prie šnicelio tinka ir bulvytės, ir makaronai, ir ryžiai.
bazilikai
299 straipsnių
Vieno tinklalapio autorius įvardijo poras augalų, kuriuos naudinga sodinti šalia vienas kito.
Išbandykite gaspačio sriubą su agurkais. Dažniausiai agurkai sriubose naudojami supjaustyti mažais kvadratėliais, taip jie sriuboms suteikia ne tik gaivumo, bet ir traškumo. Tačiau karštą dieną, kai norite dar gaivesnės sriubos, rekomenduojama agurkus sutrinti. Taip gaspačio sriuba su agurkais įgaus...
Vištienos ir ryžių troškinys – lyg vieno puodo patiekalas, kai pietus galima pasigaminti greitai ir paprastai. Praturtinkite troškinį grybais. Vištienos ir ryžių troškinį valgykite, kol karštas.
Mes esame įpratę valgyti rožinę sriubą, o ar bandėte baltus šaltibarčius? Mitybos specialistė ir dietistė Vaida Kurpienė siūlo išbandyti aštresnę jų versiją. Jei valgysite pietums – valgykite su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Tai bus pagrindinis patiekalas ir jokios mėsos ar žuvies po šio patiekal...
Gaivi pomidorų sriubą – geriausias maistas karštymečiu. Juk kuo orai šiltyn, tuo patiekalai vėsyn. Bus gražu, jei šaltą pomidorų sriubą patieksite nedideliuose indeliuose.
Šis pesto padažas – kitoks nei mums įprastas. Tai virtuvės šefo Vytauto Samavičiaus receptas. Pesto padažas praturtintas riešutais, parmezano sūriu ir kitais priedais, tad imkite ir bandykite.
Pietums – meksikietiška sriuba su mėsos kukuliais. Itin sodraus skonio, o jei norisi aštrumo, dėkite daugiau aštraus padažo. Meksikietišką sriubą su mėsos kukuliais valgykite karštą.
Šiandien valgysime kaip italai – makaronus su vištiena. Pusvalandis ir mėgausitės nuostabiai kvapniu patiekalu. Ant makaronų su vištiena viršaus užberkite nuplautų gražgarsčių.
Vasaros salotas pagaminsite lengvai ir greitai. Gardžios, su lengva rūgštele – jos neabejotinai patiks daugeliui.Vasaros salotas patiekite iškart pagaminę.
Makaronų apkepas su sūriu sotus, tad galima ruošti tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Paprastai jį mėgsta visi, tad galima ruošti dideliame inde. Makaronų apkepą su sūriu patiekite vieną ar su grietine, mėgiamu padažu.
Bulviniai virtinukai, itališkai gnocchi, – labai skanus patiekalas. Kviečiame jus išbandyti su pievagrybių padažu. Patiekiant bulvinius virtinukus apiberkite tarkuotu kietuoju sūriu.
Krabų lazdelių tešloje turbūt nemėgsta tik tas, kas alergiškas jūros gėrybėms. Pasigaminkite šių krabų lazdelių tešloje – jos gardžios tiek šiltos, tiek šaltos.
Makaronai su sūriu – skanus ir sotus patiekalas, labai tinkantis pietums ar vakarienei. Norint pateikalui suteikti dar kitokio skonio, rekomenduojame makaronus su sūriu patiekti su pačių pasigamintu pesto padažu.
Jei norite žiemai pasiruošti gėrybių, labai rekomenduojame burokėlių mišrainė žiemai su paprikomis. Visiškai kitoks skonis nei mums įprastų burokėlių. Burokėlių mišrainė žiemai bus puikus garnyras ar tiks gaminant sriubą.
Gaminate salotas iš šviežių ir traškių salotų lapų? O gal sočiai vakarienei pasirinkote lengvą variantą – salotas su grilinta vištiena? Galbūt ieškote, kuo pagardinti keptas šviežias bulves? Arba ką užtepti ant sumuštinio? Visiems šiems variantams idealiai tiks nebrangūs naminiai prieskoninių žoleli...
Kai namai pilni gėrybių, pasigaminkite naminio pomidorų padažo. Uždarę į sandarų stiklainį žiemą turėsite naminis pomidorų padažas bus puikus pagardas prie mėsos, makaronų, daržovių pateikalų.
Pupeles su žolelių aliejumi galite valgyti viena, galite patiekti prie kepto kiaušinio ar kaip garnyrą prie mėsos patiekalo. Pupeles su žolelių aliejumi patiekite dar šiltas.
Kai karštą ar tiesiog, kai norisi atsigaivinti, – pasiruoškite aviečių limonadą su bazilikais. Gaivus su aitria nata gėrimas jus tikrai nustebins. Tebus aviečių limonadas su bazilikais šios vasaros atradimas.
Orkaitėje keptos paprikos su bazilikais – puikus garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. Orkaitėje keptas paprikas su bazilikais papuoškite baziliko lapeliais.