Bazilikas yra vienmetis prieskoninis augalas, todėl žinodami, kada ir kaip skinti augalo lapus, užtikrinsite, kad augalas išliktų sveikas ir gautumėte kuo didesnį derlių, nes augalas per anksti nesubręs.
Bazilikas
52 straipsnių
Vasara – uodų aktyvumo sezonas. Jų įkandimai gana nemalonūs ir gali sukelti alergines reakcijas, todėl geriausia apsisaugoti.
Sakoma, kad žoleles geriausiai rinkti iki Joninių, mat birželio pabaigoje jos būna sukaupusios daugiausiai naudingųjų medžiagų. Kretingiškė Katerina Labanauskienė dar patikslino – tas laikas skirtingose vietovėse gali būti skirtingas, nes skiriasi klimato sąlygos. Tad mes paidairykime: o kas gi užau...
Sodininkystės ekspertai pasakoja, kurie augalai darželyje ir sode atbaido kenkėjus ir taps savotiškais jų spąstais.
Daug skonio turinčios bandelės su brandintu čederio sūriu puikiai tinka prie itališkų skonio natų turinčio pomidorų padažo. Šis užkandis pateisins visus lūkesčius. Bandeles ragaukite, kol šiltos.
Pyragėliai su dešra ir sūriu – lengvai pagaminamas užkandis, su klasikiniais itališkais ingredientais įdarui. Šis užkandis tiks bet kokiai progai. Pyragėlius suvalgykite por porą dienų.
Išbandykite naują skonį – sumuštinį su burokėlių užtepėle ir rūkyta lašiša. Tobulai suderinti skoniai, tad vieno sumuštinio jums, kažin, ar užteks. Sumuštinį su burokėlių užtepėle ir rūkyta lašiša apibarstykite riešutais.
Sausainiai su čederio sūriu – daug skonio turintis užkandis. Jis nustebins kiekvieną ir tinka bet kokia proga. Sausainius su čederio sūriu labai lengva pagaminti.
Vietoj makaronų lakštų panaudokite kopūstų lakštus – tai bus sveikesnė lazanijos alternatyva. Vakarienei lazaniją galite valgyti nors kasdien.
Chašlama – troškinta mėsa, kuri gaminama visame Kaukaze įviairiomis progomis ir kiekviena šeimininkė turi savo receptą. Kaukaze chašlama gaminama iš avienos, kuri riebesnė, tačiau tinka ir jautiena. Vieniems chašlama labiau primena troškinį, kiti sako, kad tai tiršta sriuba.
Pietų dėžutė – daugelio tėvų galvos skausmas, o šefai Paulius ir Pavelas rekomenduoja į ją dėti kruasaną su vištiena. Ir garantuoja: tokį patiekalą vaikai tikrai noriai valgys. Beje, kruasanas su vištiena patiks ir suaugusiems!
Ruošiant pomidorų sriubą galima naudoti ir pernokusius pomidorus – patiekalas bus dar gardesnis. Ši kreminė pomidorų sriuba labai tinka ir siekiantiems numesti šiek tiek svorio.
Kai kurie kambariniai augalai gali pritraukti teigiamos energijos srautą. Tokiu būdu jie ne tik valo aplinką, sugeria anglies dvideginį, bet ir raminamai veikia, netgi gali atnešti sėkmę ir turtą.
Jei nesugalvojate, ką paruošti pietums ar vakarienei, gaminkite avinžirniais ir feta įdarytą baklažaną. Gardu, sotu ir sveika. Avinžirniais ir feta įdarytą baklažaną kepkite orkaitėje apie 30 min.
Jei ieškote recepto lengviems pietums ar vakarienei, šis keptas halumio sūris su avinžirniais puikiai tiks. Ir skanu, ir sveika. Iškeptą halumio sūrį su avinžirniais papuoškite bazilikų lapeliais.
Saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė patiks ir gurmaniškų skonių ieškotojams. Tokią užtepėlę galima patiekti ir su žaliomis pjaustytomis daržovėmis. Saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė tikrai patiks visiems ją ragaujantiems.
Tikima, kad šie kambariniai augalai sukuria teigiamą energiją namuose, o kai kurie net padeda prisivilioti sėkmę ir laimę, taigi, kodėl neįsitikinus šių augalų teikiamais privalumais?
Naminių prieskonių auginimas – lengvas būdas užsitikrinti prieskonių šviežumą ir kokybę, sutaupyti bei prisidėti prie gamtos išsaugojimo ir netgi papuošti namus.
Tikras dieviškas jausmas – užeiti į savo ar kaimynų šiltnamį (jiems leidus, žinoma), įkvėpti šilto aromato ir į burną įsimesti skaisčiai raudoną pomidoriuką ar traškų sultingą agurką. Tiesa, mėgautis derliumi – tai jau paskutinis žingsnis, iki tol reikia įdėti daug jėgų daigams laistyti ir prižiūrėt...
Kol kas dar nėra taip šilta, kad kiltų noras leisti ilgus vakarus lauke, sodo pavėsinėje, todėl sunku prisiminti, kaip gali erzinti įkyriai atakuojantys vabzdžiai. Visgi derėtų šitai prisiminti ir jau dabar, ilgai negaištant numatyti, kuo užsodinti gėlynus, kad jie džiugintų akį, o gėrėtis puikiu va...