Laidoje „Mamų virtuvė“ sudalyvavusi Delfi vyriausioji redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė pastebėjo, kad nors virtuvėje dažniausiai sukasi ji, puikiai gamina ir vyras, ir dvylikametė jų dukra: „Kotryna dažnai ruošia alternatyvią vakarienę, kai netinka tai, ką gaminu aš ar vyras.“
BBQ padažas
16 straipsnių
Takai – meksikietiškos virtuvės simbolis, atspindintis šio krašto skonių, spalvų, tekstūrų įvairovę ir margumą. Meksikiečių teigimu, yra daugiau nei 20 tūkstančių takų receptų. Tokia takų receptų gausa tik įrodo, kad šis patiekalas – ne tik lengvai pagaminamas ir skanus, bet ir suteikiantis progą im...
Jei nežinote, kaip paruošti užkandžių lėkštę, būtinai pasinaudokite virtuvės šefų Pauliaus Lenkšo ir Pavels Matveks patarimais. Patikėkite – jokio vargo, jokios gaišaties ir užtruksite vos kelias minutes. O susirinkusieji mėgausis tokia užkandžių lėkšte ir dėkos iš malonumo.
Itin turtingo skonio burgeris – įsitikinsite patys. reikia pasistengti, bet verta. Šis burgeris puikiai tiks šventėms.
Dar vienas karštų užkandžių receptas – dešrainis su aštriomis troškintomis pupelėmis.
Ar gali būti kas tobulesnio už mėsainį su šonkauliukais.Žinoma, kaulų patiekale nebus, jie ištraukiami mėdsai iškepus. Patikėkike, mėsainis su glazūruota šonkauliukų mėsa – tobulas.
Glazūruoti kiaulienos šonkauliai – neabejotinai geidžiamas patiekalas. Kepsite orkaitėje apie 2 valanaas, tačiau, patikėkite, verta. Iškeptus kiaulienos šonkaulius apibarstykite sezamų sėklomis.
Patiekalas, kurio prieš kepant nereikia ir marinuoti, – „grill“ vištienos krūtinėlė. Vos 15 minučių – ir šviežiai paruoštas maistas jau garuoja lėkštėje. Iškeptą „grill“ vištienos krūtinėlę tepkite BBQ padažu ir apibarstykite riešutais.
BBQ vištienos sparneliai – ir pietums, ir užkandžiui. Kepkite sparnelius apie 15 minučių. Iškepusius BBQ vištienos sparnelius patiekite su padažu.
Kai norisi greito maisto, pasigaminkite mėsainį su vištiena. Rinkitės bandeles, kurios keptos iš pilno grūdo miltų, įdarykite ją vištienos filė ir nepagailėkite daržovių. Taip turėsite sveiką ir gardų mėsainį su vištiena.
Tviskanti glazūra, traški odelė ir sultinga vištiena, štai koks iškylos patiekalas taps tikra sensacija, žada Alfas Ivanauskas.