Pasakiškas moliūgų parkas su įspūdinga eglute iš daržo gėrybių, gėlių suknelės, gardžiausi lietuviški patiekalai ir desertai, uždegantys šokiai bei dainos – visu tuo svečius ragino mėgautis dvidešimt penkių metų jubiliejų minintis restoranas „Bernelių užeiga“.
Bernelių užeiga
17 straipsnių
Restoranų tinklas „Bernelių užeiga" – 20 metų veikiantis restoranas, siūlantis tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus bei autentiškumu ir tautine dvasia alsuojančią aplinką.
С 24 января в Вильнюсе проходила акция протеста фермеров. В эти дни было немало работы у столичных кафе и ресторанов. Особым вниманием пользовались рестораны с традиционной литовской кухней. В них фермеры днем пили чай, ели супы, а вечером сытно ужинали и запивали ужин пивом.
Ūkininkams išvykus – Vilniaus kavinių vadovai džiaugiasi apyvarta: žmonių buvo nuo ryto iki vakaro (3)
Nuo antradienio Vilniuje vykęs ūkininkų protestas privertė smarkiau suktis ir sostinės barus bei kavines. Ypač populiarumo tarp ūkininkų sulaukė lietuviškos virtuvės patiekalus siūlančios įstaigos. Šiose žemdirbiai dieną šildėsi arbata, sriuba, o vakare sočius tradicinės virtuvės valgius nuplaudavo ...
В последнее время в Литве цены выросли почти во всех секторах, цены растут и в ресторанах. Жители Вильнюса отмечают, что в столице Литвы цены стали выше, чем на курортах за границей. Портал решил посмотреть, по какой цене в Вильнюсе можно съесть котлету по-киевски. В некоторых ресторанах цены удивил...
Žiauriai nenorėjau rašyti šios apžvalgos, kuri yra iš 2022 metų, bet mano draugė, Fausta Marija Leščiauskaitė, kurios tekstus galite rasti DELFI (https://m.delfi.lt/temos/fausta-marija-lesciauskaite?amp=1), man priminė mano pareigą prieš skaitytojus. Nors ir nesu skundų rašytojas ir net ne kritikas,...
Pandemija ir jos metu įvesti ribojimai pakeitė žmonių įpročius. Nors anksčiau norėdami pasimėgauti restoranų maistu lietuviai dažniau vykdavo į fizinius taškus, dabar vis dažniau renkasi maisto pristatymą į namus. Vis dėlto, kaip ir išsirinkti filmą, taip ir restoraną, iš kurio užsisakyti maistą, ka...
Didėjantis žmonių dėmesys sveikai mitybai verčia restoranus pasitempti ir ieškoti būdų maistą gaminti iš sveikesnių produktų, dairytis į vietinius ekologiškus ūkius ir prisitaikyti prie besikeičiančių vartotojų poreikių. Užsienyje ypač populiarėjanti grandinė „Farm to table“ (liet. Nuo ūkio iki stal...
Kugelį pagaminti labai lengva, maža tikimybė, kad nepavyks net naujokams, nebent jį perkepsite, įsitikinęs restorano „Bernelių užeiga“ gamybos vadovas Žilvinas Mečkauskas. Jis parodė, kaip išsikepti kugelį su vištiena, ir pasidalijo patarimais, ką daryti, kad patiekalas būtų purus ir skanus lyg pas ...
Kugelį pagaminti labai lengva, maža tikimybė, kad nepavyks net naujokams, nebent jį perkepsite, įsitikinęs restorano „Bernelių užeiga“ gamybos vadovas Žilvinas Mečkauskas. Jis parodė, kaip išsikepti kugelį su vištiena, ir pasidalijo patarimais, ką daryti, kad patiekalas būtų purus ir skanus lyg pas ...
Restorano „Bernelių užeiga“ gamybos vadovas Žilvinas Mečkauskas DELFI Maistui sutiko parodyti, kaip išsivirti tradicinių cepelinų, ir pasidalijo neįkainojamais patarimais, ką daryti, kad šis patiekalas visada pavyktų.
„Visą naktį, visą dieną aš dainuosiu tau dainas. Tu šypsosies ir linguosi, rodysi man akutes. Tu mane suvedžiojai, tu mane palikai“, – visa gerkle rėkia dvi viena į kitą įsikibusios šviesiaplaukės emigrantės, plodamos rankomis ir trepsėdamos į taktą.
„Visą naktį, visą dieną aš dainuosiu tau dainas. Tu šypsosies ir linguosi, rodysi man akutes. Tu mane suvedžiojai, tu mane palikai“, – visa gerkle traukia dvi viena į kitą įsikibusios šviesiaplaukės emigrantės, plodamos rankomis ir trepsėdamos į taktą.
Dviejuose Anglijos miestuose - Londone ir Peterbore - veikiantis lietuviško maisto restoranas „Bernelių užeiga“ buvo parduotas naujiems savininkams, skelbia šaltiniai.
Naujienų portalas „Peterborough Today“ rašo, kad lietuvių restoranas „Bernelių užeiga“ (angl. „Shepherd‘s Inn“) savo atidarymą šventęs vos šių metų sausio mėnesį, užsidarė.
Svarbiausia pavasario šventė nenumaldomai artėja, tad pats metas puošti namus bei planuoti Velykinio stalo vaišes. Visgi įsisukus į darbus neretai pritrūksta laiko viską suspėti ar apgalvoti.
Sveiki, aš esu Andrius Užkalnis, o jūs skaitote mano sekmadienio restorano apžvalgą didžiausiame ir pagrindiniame šalies portale DELFI. Žinote, kas jums labiausiai nepatinka mano apžvalgose? Kad pradedu iš labai toli, privynioju visokių prisiminimų ir asociacijų, o apie patį maistą parašau palyginti...
Praeitą savaitę Piterbore duris atvėrė Lietuvoje gerai žinomo restoranų tinklo „Bernelių užeiga“ filialas, skelbia peterboroughtoday.co.uk.