„Blogasis cholesterolis

20 straipsnių

Aurimas Perednis, Giedrė Balčiūtė

Padidėjęs „blogasis“ cholesterolis – diagnozė, kurią išgirsta dažnas pas gydytoją apsilankęs lietuvis. Kada verta sunerimti dėl cholesterolio? Kas lemia jo padidėjimą? Kokią įtaką cholesterolis turi širdies ir kraujagyslių ligoms ir kaip greičiausiai jį sumažinti? Į visus šiuos klausimus „Žinių radi...

„Žinių radijo“ laida „Ryto espresso“, kalbino Tomas Loiba, parengė Giedrė Balčiūtė

Pasninkas – tradicija, kurios per Didįjį Penktadienį laikosi daug kas. O jeigu kiekvienas penktadienis būtų be mėsos mitybos racione? Kurios mėsos verta atsisakyti išvis, o kurios valgyti kuo daugiau? Apie tai „Žinių radijo“ laidoje „Ryto Espresso“ papasakojo mitybos ekspertas daktaras Artūras Sujet...

Per didelis cholesterolio kiekis – vis dažniau pasitaikanti šiuolaikinių žmonių problema. Blogasis cholesterolis ir jo perteklius turi įtakos ne tik bendrai mūsų savijautai, bet ir kraujagyslių ligų vystymuisi. Ką reikėtų apie jį žinoti?

Mokslininkai tvirtina, jog cholesterolio lygį galima sureguliuoti be jokių vaistų - tiesiog pakeitus mitybą ir dienos režimą. Sveikuoliai tai sako išbandę savo kailiu: jiems pavyko įrodyti, jog užtenka tik 7 dienų, kad cholesterolio kiekis kraujyje susinormalizuotų be jokių preparatų.

Giedrė Petkevičė

Tradiciniai Užgavėnių blynai, kurių tešlą sudaro vanduo, pienas, kiaušiniai ir kvietiniai miltai, nėra maistingi ir turi nedidelės vertės baltymų bei daug angliavandenių. Jie nėra priskiriami sveikos mitybos patiekalams, tačiau gydytoja dietologė doc. dr. Edita Gavelienė jų atsisakyti nesiūlo. Speci...