blyneliai

53 straipsnių

Blyneliai – (jidiš בלינצע, lenk. bliny, brus. бліны) – populiarus valgis Rytų Europos šalyse. Pavadinimas kilęs iš senųjų slavų kalbos žodžio mlin 'malti'. Lietuvoje tai tradicinis pusryčių ar vakarienės patiekalas, taip pat kepama Užgavėnėms. Blyneliai, tai dažniausiai mažesni už blynus ar lietiniai blyneliai, kurie paprastai ruošami su įdaru – varške, sūriu, mėsa ar grybais.

Amerikietiški blyneliai: pagal šį receptą – skaniausi

Tinklaraštininkė Roma apie blynelius iš krabų lazdelių – klasika, kuri niekada nenuvilia

Traškūs cukinijų blyneliai – norėsite dar ir dar

Morkų blyneliai su tahini padažu – bus taip skanu, kad tikrai kartosite

Užgavėnėms – 10 blynų receptų: bus patenkinti visų norai

Šarūnas Meškys

Keliolika kilometrų nuo Baltijos jūros, visai netoli Šventosios esančiuose Darbėnuose, gyvena prancūzas Olivier Criou – čia jis atrado gyvenimo laimę, rado žmoną ir įgyvendino savo ilgai puoselėtą svajonę. Kartu su šeima atidarė jau penkerius metus veikiančią prancūziško maisto krautuvėlę Klaipėdoje...

2022.08.08 20:07

Blynai – tai vienas populiariausių pusryčių pasirinkimų ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Tai tūkstantmečių istoriją skaičiuojantis valgis – apie blynus rašė senovės graikų poetai, savo garsiausiose pjesėse mini net Šekspyras. Tačiau net jeigu blynais mėgaujamės kasdien, šis patiekalas labi...

2021.02.12 15:24

Kai norisi kažko traškaus, bet kartu ir kreminio. Improvizuokite ir pasigaminkite traškius blynus su bananais. LIETINIAMS: 2 kiaušinių 15 g cukraus Žiupsnelio druskos 2 šaukštų aguonų 400 ml migdolų arba kitokio augalinio gėrimo 150 g miltų 20 ml aliejaus ĮDARUI: 3–4 bananų 1 kiaušinio (apvolioti) 5...

2021.02.03 17:08

Improvizuokite net ir su blynais. Pasigaminkite netikėtų virtų bulvių blynelių, kurie bus gardūs kaip lietiniai. 300 g virtų bulvių 250 ml pieno 2 kiaušinių Juodųjų pipirų „Tellicherry“ 60–80 g miltų Aliejaus (keptuvei patepti) 1 karštai rūkytos antienos filė su oda Nedidelio ryšelio petražolių 2 sk...

2020.12.24 09:00