Blynais kvepiančioje „Šeimų virtuvės“ laidoje – angoliškų šaknų turinti žinoma Lietuvos aktorė ir dainininkė Oneida Kunsunga. Kartu su su laidos vedėja Egle Kernagyte-Dambrauske jos ruoš Oneidos dukrelės mėgstamiausius cukinijos blynelius su lašiša.
blyneliai
53 straipsnių
Cukinijų blyneliai – paprasta, greita, o kaip skanu. varškė patiekalui suteiks purumo ir skonio sodrumo. Valgykite cukinijų blynelius vos iškeptus.
Maisto tinklaraščio „5produktai“ autorė Roma Labžentė taip mėgsta blynelius, kad juos turbūt iškeptų iš bet kokių produktų. Šįkart Žemaitijoje gyvenanti receptų iš 5 ingredientų kūrėja kviečia išmėginti jos ir vyro itin pamėgtus krabų blynelius: „Klasika, kuri niekada nenuvilia“.
Kai reikia pusryčių čia ir dabar, kepame miltinius blynus. O kad būtų maistingesni, įtarkuojame obuolio. Miltinius blynus valgykite su uogiene ar kitu mėgstamu pagardu.
Norite pusryčiams kepti avižinius blynelius, tačiau neturite avižinių miltų? Ne bėda – jums tereikia dribsnių ir maišytuvo. Greitai paruošiami itin gardūs avižinių dribsnių blyneliai patiks ir mažiesiems ragautojams.
Niekaip nesugalvojate, ką pagaminti iš vienišai šaldytuve dienas leidžiančio brokolio?
Blyneliai su klevų sirupu ir gabalėliu sviesto, traškios gruzdintos bulvytės ar saldi porcija ledų – tai vos keletas riebių patiekalų, kuriems ne visi geba atsispirti. Suvaldyti šį potraukį sudėtinga ne vien dėl valios trūkumo: norą valgyti riebų maistą lemia ryšys tarp žarnyno ir smegenų, skelbia m...
Keliolika kilometrų nuo Baltijos jūros, visai netoli Šventosios esančiuose Darbėnuose, gyvena prancūzas Olivier Criou – čia jis atrado gyvenimo laimę, rado žmoną ir įgyvendino savo ilgai puoselėtą svajonę. Kartu su šeima atidarė jau penkerius metus veikiančią prancūziško maisto krautuvėlę Klaipėdoje...
Šis varškėčių receptas puikiai tiks sočiai vakarienei. Varškėčius galite gardinti tiesiog grietine arba pačių pasigamintu padažu – tam puikiai tiktų ir tradicinis spirgučių su grybais ar sviesto ir grietinėlės padažas.
Šiam patiekalui itin tiks vištienos, kalakutienos ar kitos paukštienos likučiai nuo vakarykščio stalo.
Nuo pat mažų dienų atsimename, kaip mamos ir močiutės kepdavo blynelius, visi namai pakvipdavo jų aromatu. Maži, dideli, su skaniausiu įdaru... Todėl šioje laidoje kalbėsime būtent apie juos.
Virtuvėje suktis mėgstantiems virtuvės šefas Giana Luca Demarco ir etnologė Rūta Sakalienė siūlo pasigaminti spalvingos ir rudens gėrybėmis kvepiančios žuvies taip, kaip ji nuo seno gaminta Mažojoje Lietuvoje.
Norint sudominti vaikus sveika mityba, galima juos kuo labiau įtraukti į maisto ruošimą. Pasak nuomonės formuotojos Ievos Mackevičienės, atžalas pratinti „suktis“ virtuvėje rekomenduojama jau nuo trejų metų.
Blynai – tai vienas populiariausių pusryčių pasirinkimų ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Tai tūkstantmečių istoriją skaičiuojantis valgis – apie blynus rašė senovės graikų poetai, savo garsiausiose pjesėse mini net Šekspyras. Tačiau net jeigu blynais mėgaujamės kasdien, šis patiekalas labi...
Kai norisi kažko traškaus, bet kartu ir kreminio. Improvizuokite ir pasigaminkite traškius blynus su bananais. LIETINIAMS: 2 kiaušinių 15 g cukraus Žiupsnelio druskos 2 šaukštų aguonų 400 ml migdolų arba kitokio augalinio gėrimo 150 g miltų 20 ml aliejaus ĮDARUI: 3–4 bananų 1 kiaušinio (apvolioti) 5...
Improvizuokite net ir su blynais. Pasigaminkite netikėtų virtų bulvių blynelių, kurie bus gardūs kaip lietiniai. 300 g virtų bulvių 250 ml pieno 2 kiaušinių Juodųjų pipirų „Tellicherry“ 60–80 g miltų Aliejaus (keptuvei patepti) 1 karštai rūkytos antienos filė su oda Nedidelio ryšelio petražolių 2 sk...
Kartais mūsų noras valgyti priklauso ir nuo maisto išvaizdos. Atsibodo įprasti blyneliai? Nudažykite juos rožine spalva be jokių dažų.
Smaližiai žino, kaip sunku ištverti visą dieną be saldumyno, skanumyno ar nedidelio deserto. Ar tikrai būtina jų išvis atsisakyti?