„Šeimų virtuvėje“ apsilankius žinomam aktoriui Simonui Storpirščiui studija pakvipo šokoladu. Kartu su laidos vedėja Egle Kernagyte-Dambrauske jis paruošė gardžiausią desertą – braunį, kurį be galo mėgsta ne tik Simono sūnūs, bet ir žmona Indrė.
Braunis
12 straipsnių
Brauniu vadinamas saldus pyragas, kurio vienas iš ingredientų yra šokoladas. Šiandien yra daugybė braunių versijų – nuo šokoladinį pyragą vos iš kelių ingredientų iki sudėtingesnių kepinių su riešutais, varške, sūriu ir kitokiais.
Netoleruojate gliuteno ir pieno produktų? Štai jums 3 alternatyvūs receptai
Įdomūs desertai iš viso pasaulio, kuriais mylimieji stebina vienas kitą Valentino dieną
Kūrybingi pietūs Antakalnyje: patiekalų pavadinimai privers išsižioti, o kainos – nustebti
Šviežiausios ir skaniausios kavos paieškos: populiariuosius kavos tinklus teks pamiršti
Trys šokoladiniai desertai – gaminti paprasta, o kvepės visi namai
Patiekalai, kurie atsirado per klaidą, bet dabar dievinami visų
Pasakė, kokį šokoladą rinktis, kad braunis būtų ne tik skanus, bet ir sveikesnis
Svilinant karščiui – skaniausi bus tokie patiekalai, kurie neatims daug laiko ir neapsunkins nei kūno, nei piniginės. Ieškant tokio maisto idėjų, visai nebūtina dairytis įmantrių produktų. O būtent varškę pastaruoju metu atranda vakariečiai ir socialinius tinklus tiesiog užvertė receptais su ja.
Norint pasigaminti sveikesnį desertą, tarkime, braunį, tikrai nereikia atsisakyti šokolado. Paprasčiausiai reikėtų baltąjį arba pienišką šokoladą pakeisti sveikesniu, kokybišku juoduoju. Šiame šokolade gausu antioksidantų, netgi yra geležies, cinko. Tam, kad iš šokolado gautumėte didžiausią naudą – ...
Ar kada susimąstėte, kaip į žmogaus vartojamų produktų racioną atkeliavo, pavyzdžiui, jogurtas arba pelėsinis sūris? O kas galėjo sugalvoti sausainius su šokolado gabalėliais? O kaip su bulvių traškučiais? Įdomu, kas tasai juos išradęs genijus? Vis dėlto iš tikrųjų daugelio puikiai žinomų produktų i...
Įvairūs namuose ruošti kepiniai – toli gražu ne tik šaltojo sezono palydovai. Lietuviai tikrai mėgsta namuose tapti kepėjais, konditeriais, o ypač tai išryškėja artėjant šventėms. Tekste rasite gardžiausiu praėjusiais metais išrinktą pyragą, šokoladinį pyragą su razinomis, šokoladinį burokėlių pyrag...
Desertai gali būti ir sveiki. Svarbiausia, pasirinkti tinkamus ingredientus, pavyzdžiui, vaisius, uogas, augalinį pieną, aukščiausios kokybės juodąjį šokoladą.
Gabriela Blaževič desertų gamybą pamilo dar mokyklos laikais, tačiau konditerės keliu pasuko tik baigusi pedagogikos mokslus ir išbandžiusi ne vieną kitą veiklą. Šiandien moteris neįsivaizduoja savęs kitoje specialybėje, nes tik konditerija jai suteikia pilnavertiškumo jausmą. Akį prikaustančiomis i...
Tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kristina Naturjevienė pyragus dažniausiai kepa savaitgaliais ar pasitaikius kokiai progai – gimtadieniui, sukaktuvėms ir pan. Šįkart tinklaraštininkė dalijasi pyrago su vyšniomis receptu. Šis labai gardus braunis yra greitai ir lengvai pagaminamas, o be to, šiame ...
Gliuteno ir pieno produktų netoleravimas dažnam žmogui gali tapti priežastimi, nulėmusia prastą savijautą. Visgi konditerinių gaminių, duonos, makaronų, greito maisto bei begalės kitų kasdienių produktų atsisakymas dažną gali išgąsdinti.
Vietų, kur nukeliauti puodelio kavos, Vilniuje tikrai labai daug, tačiau kaip ir visa didžioji masė, ilgai nesirinkę dažniausiai užsukame į populiariuosius kavos tinklus: „Caffeine“, „Vero Cafe“, „Caif Café“, „Huracán Coffee“. Perkame kavą iš ten net tada, kai skundžiamės, kad kainos dažnai neatitin...
Visi įvairūs šokoladiniai desertai visada gelbėja suprastėjus nuotaikai, atsiradus norui pasilepinti ar nudžiuginti kitą, kuris myli šokoladą. Brownie pyrago istorijos pradžia kilo iš JAV ar Kanados, tai tarpinis variantas tarp torto ir sausainių, todėl receptų variantų yra labai daug. Receptas, kur...