Desertui gaminame šokoladinį pyragą su razinomis. Purus, minkštas ir labai kvapnus. Atvėsusį šokoladinį pyragą apšlakstykite tirpintu šokoladu.
Brendis
45 straipsnių
Brendis (iš ol. brandewijn – degintas vynas) – spiritinis (40-60 % stiprumo) alkoholinis gėrimas, gaminamas distiliuojant vynuogių vyną arba fermentuotas kitų vaisių sultis. Kartais brendžiais vadinami ir gėrimai, gauti distiliuojant išspaudas (grapa). Iš vynuogių vyno gamintas brendis paprastai brandinamas (keletą metų) ąžuolinėse statinėse, gamintas iš kitų vaisių arba iš išspaudų dažnai geriamas nebrandintas.
Poilsio akimirkai – šokoladinis pyragas su kava ar arbata. Kai gali neskubant mėgautis kiekvienu šio nuostabaus deserto kąsniu. Iškepusį šokoladinį pyragą galima apšlapkstyti tirpintu šokoladu, apibarstyti migdolų drožlėmis.
Išsisaugokite šį spanguolių padažą - jo tikrai prireiks šv. Kalėdų dieną, kai iš orkaitės ar pečiaus trauksite kepsnį. Spanguolių padažą galima laikyti šaldytuve kelias savaites.
Pasigaminkite vištienos kepenėlių pašteto. Ypač jis tiks švenčių stalui – kokios Kalėdos be jo. Prieš patiekdami vištienos kepenėlių paštetą palaikykite šaldytuve 2–3 val.
Kalifornijoje didžiulei visžalei sekvojai nuvirtus ant lengvojo automobilio žuvo juo važiavusi pora, auginusi penkis vaikus, pirmadienį pranešė vietos žiniasklaida.
Šiaulių apylinkės teismas pagal laidavimą nuo baudžiamosios atsakomybės atleido 30 m. klaipėdietę Aistę N., kuri, būdama neblaivi, vairavo automobilį. Neblaivi vairuotoja kartu vežėsi dvi mažametes dukras.
Girdite tylius atodūsius? Tai jūsų kepenys, jau nujaučiančios, kiek darbo laukia jų šį vakarą. Kepenys – didysis organizmo filtras, reguliuojantis medžiagų apykaitą ir valantis organizmą nuo toksinų, pavojingų medžiagų apykaitos produktų ir kt.
Virtuvės šefo Ruslano Bolgovo receptas.
Aktorė Larisa Kalpokaitė – puiki kulinarė ir per kelias minutes gali papasakoti kelių patiekalų receptus. Vienas jos mėgstamiausių patiekalų - vištų kepenėlių paštetas. Jį garsi aktorė gaminasi namuose ir skanauja su svieste apkeptais - karamelizuotais raudonaisiais svogūnais ir batono riekele.
Šį paprastą obuolinį trupintų džiūvėsių pyragą siūlykite su vaniliniais ledais.