Brendis

46 straipsnių

Brendis (iš ol. brandewijn – degintas vynas) – spiritinis (40-60 % stiprumo) alkoholinis gėrimas, gaminamas distiliuojant vynuogių vyną arba fermentuotas kitų vaisių sultis. Kartais brendžiais vadinami ir gėrimai, gauti distiliuojant išspaudas (grapa). Iš vynuogių vyno gamintas brendis paprastai brandinamas (keletą metų) ąžuolinėse statinėse, gamintas iš kitų vaisių arba iš išspaudų dažnai geriamas nebrandintas.

Aktorė Larisa Kalpokaitė – puiki kulinarė ir per kelias minutes gali papasakoti kelių patiekalų receptus. Vienas jos mėgstamiausių patiekalų - vištų kepenėlių paštetas. Jį garsi aktorė gaminasi namuose ir skanauja su svieste apkeptais - karamelizuotais raudonaisiais svogūnais ir batono riekele.