Briuselio kopūstai

32 straipsnių

Rau­don­gū­žiai ko­pūs­tai pa­na­šūs į bal­ta­gū­žius iš­vaiz­da ir au­gi­ni­mo bū­du, o ski­ria­si tik spal­va. Jų la­pai ir gū­žės bū­na tam­siai vio­le­ti­niai su raus­vu at­spal­viu. Che­mi­nė jų su­dė­tis pa­na­ši kaip bal­ta­gū­žių ko­pūs­tų, tik juo­se žy­miai dau­giau ka­lio.

Česlava Deinarovič

Žiema. Senai ištuštėjo daržai, dalis daržovių sugulė rūsiuose, dalis virto konservuotais, marinuotais, raugintais gaminiais. Skubėjome nuimti paskutinį derlių. O gal nevertėjo? Gal buvo galima kai kurias daržoves palikti žiemoti ir nuimti žiemą?

Visi žino, kad daržoves valgyti sveika ir kuo jų daugiau, tuo geriau. Juk dauguma daržovių turi itin mažai kalorijų, tačiau jose gausu įvairių vitaminų, skaidulų ir kitų mūsų organizmui reikalingų medžiagų. Vis dėlto kai kurios daržovės savo naudingosiomis savybėmis pralenkia kitas.