Bulviakasis

30 straipsnių

Andrius Užkalnis

Iš visų Lietuvos nacionalinių pamišimų (tik neprašykit, kad pakalbėčiau darsyk apie masinį mirties šlovinimą lapkričio pradžioje ir lenktynes senais surūdijusiais automobiliais, tik Vėlinėms ir ištraukiamais, „kas daugiau kapinių apvažiuos“, užuot mylėjus gyvuosius) įsimintiniausias yra bulviakasis.

Rusnė Valatkaitė

Bene populiariausi bulviniai patiekalai Lietuvoje – cepelinai ir kugelis. Tačiau kodėl tautiečiai cepelinus vadina didžkukuliais, o kugelį – plokštainiu, jei tai yra keturi skirtingi patiekalai? Nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas Vincentas Sakas įvardijo šių patiekalų skirtumus, kuriuos...

Nijolė Jankuvienė

Bulviakasis ritasi į pabaigą, bet jau dabar aišku, kad bulvių šiemet bus užauginta mažiau, o jų derlius prastesnis už pernykštį. Tad tikėtina, kad lietuvių ūkininkų aruodai bus tuštesni, o pirkėjų piniginės – plonesnės, nes menkesnis derlius gerokai išaugino bulvių kainas.