Jei užkandžių stalui norite pasiūlyti kažko naujo, neragauto ir neįprasto, gaminkite sūrio lazdeles tešloje. Traški tešla, tąsus sūris – štai dėl ko šio užkandžio norės visi. Sūrio lazdeles tešloje patiekite šiek tiek atvėsusias.
bulvių krakmolas
5 straipsnių
Krakmolas – kompleksinis angliavandenis, polisacharidas, sudarytas mažiausiai iš 10 sacharidų molekulių. Fizinė forma – netirpūs šaltame vandenyje, balti, grūdėti milteliai. Karštame vandenyje krakmolas sudaro koloidinį tirpalą – krakmolo kleisterį.
Jei dar nesate ragavę cepelinų su varške, neturėtumėte ilgam atidėlioti to malonumo. Taip patiks, kad tikrai suvalgysite ne vieną. Cepelinus su varške patiekite su grietine.
Vėsiojo sezono patiekalų karalius – cepelinai. Gamybai reikia skirti laiko, tačiau gardu – neapsakomai. Cepelinus patiekite su grietine, kepinta šonine, svogūnais ir krapais.
Naująjį sezoną Alfas pradeda su savo mėgstamiausiu patiekalu – bulviniais blynais. Šį kartą jie itin traškūs, o bulvinius blynus dar labiau paskanins ypatingas ingredientas.
Anksčiau bulvių krakmolą būdavo galima rasti kiekvienoje virtuvėje, bet pastaruoju metu šis vertingas produktas yra primirštas.