Šaltuoju metų laiku dažnoje virtuvėje ruošiami bulvių patiekalai. Ieškantiems idėjų, ką gaminti iš bulvių, į pagalbą skuba tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kristina Naturjevienė. Šiandien tinklaraštininkė dalijasi net 10 gardžių bulvių patiekalų receptais – išbandykite!
Bulvių patiekalai
353 straipsnių
Bulvių patiekalai itin populiarūs lietuviškoje virtuvėje. Bulvių
patiekalai gaminami iš žalių, tarkuotų, virtų, grūstų bulvių. Tai:
virtos bulvės, bulvių košė, cepelinai, didžkukuliai, virtiniai su
bulvėmis, kukorai, švilpikai, varškėčiai su bulvėmis, bulviniai blynai,
kugelis, žemaičių blynai ir kiti patiekalai.
Sotus bulvių apkepas su faršu – toks skanus, kad kitai dienai niekada nelieka
Mažina nutukimo, vėžio, diabeto ir širdies ligų rizikas – dr. Čapkauskienė apie daržovę, kurią žino dar ne visi lietuviai
9 receptai iš „Aukso fondo“: nuo bulvinių kakorų iki „Paskenduolės“ bandelių – kiekvienas vertas atsidurti ant švenčių stalo
9 gardžių cepelinų receptai ir naudingi tinklaraštininkių patarimai, kad pavyktų ir neištižtų – visada pasiteisina
Kristina kviečia išbandyti šeimos mėgiamiausius patiekalus iš bulvių: 11 receptų, kurie niekada nenuvilia
Gaminame iš virtų bulvių – 16 receptų svajojantiems apie gardžius ir sočius pietus
Kristina iškepė bulvinius blynus su tunu – gal ir nepatikėsite, bet labai gardu
Lietuvių taip mėgstamas kugelis – Alfas žada, kad paruošite vos per 9 minutes
5 receptai rudeniškiems pietums – prie mėsos patiekalų Mažvyda siūlo patiekti ypatingai skaniai keptas bulves
Bulvinę rožę iškepusi Laima nustebino draugus ir artimuosius – tokį karališką patiekalą ragavo pirmą kartą
Į kugelio tešlą įmaišiusi netikėtą ingredientą Jurga neabejoja: mėgausitės kiekvienu kąsniu
Gydytoja pagyrė bulves: naudingos ir sergantiems, ir sveikiems – tik nesugadinkite visko jas ruošdami
Siūlo pagaminti kitokią baltąją mišrainę: vos keli ingredientai suteiks kiek netikėtą ir įmantrų skonį
Dešimtoji karantino diena. Gardi bulvių košė, kurią kabinsite šaukštais
10 bulvių patiekalų iš Kristinos virtuvės – ne tik labai skanu, bet ir atrodo labai viliojančiai
Grįžtant į rudenišką rutiną, norisi kuo mažiau vargo ir išlaidų. Tokį norą išpildys taikliai parinktos jau ketvirtadienį prasidėjusios didžiosios „Iki“ savaitgalio akcijos. Sočius, bet lengvai pagaminamus ir visai nebrangius savaitgalio pietus paruošite iš ypač gerų „Iki“ pasiūlymų: bulvių už superk...
Kepti batatai puikiai tiks pietums ar vakarienei. Ypač skanu šį patiekalą valgyti su graikiško jogurto pagardu. Jo uždėkite ant kepto batato puselės ir skanaukite.
Lietuviai itin mėgsta bulvinius patiekalus, tad tikrai neliks abejingi bulvių virtinukams su dešrelėmis. Šį patiekalą gaminkite ir vaikams – valgys net pasimėgaudami. Bulvių virtinukus su dešrelėmis patiekite, kol karšti.
Bulvytės su pagardais – puikus vasariškas patiekalas. Tiek namuose, tiek iškyloje bulvytes ir gaivias daržovių salotas pagaminsite greitai ir lengvai. Bulvytes su pagardais patiekite iškart, kai paruošite.
Bulvinius vaflius galima valgyti vienus, o galima patiekti kaip garnyrą. Žinoma, skaniausi – karšti. Bulvinius vaflius noriai ragaus ir vaikai.
Tinklaraščio kumutesvirtuve.lt autorė Renata Šniolienė pasakoja, kaip gaminant šaltibarščius kilo išganinga mintis įpilti trintų pomidorų. Jau pirmas šaukštas mintimis grąžino į vaikystę, kai mama ruošdavo pomidorų ir svogūnų salotas su grietine, bet man rūpėdavo tik tas skystis, kuris likdavo baigi...
Pietūs bus gardūs ir sotūs, jei gaminsite bulvinius blynus su kiaušiniu. Kepkite ir valgykite iškart, kol patiekalas dar karštas. Neabejojame – ši bulvinių blynų su kiaušiniu versija jūsų virtuvėje įsitvirtins ilgam.
Sako, tikra vasara prasideda tada, kai pasirodo pirmosios šviežio derliaus lietuviškos bulvės. Vieni jas, žinoma, skuba patiekti prie šaltibarščių, o kiti ieško naujų receptų. Kviečiame išmėginti nebrangius, bet labai gardžius receptus iš šviežių bulvyčių. Tekste rasite šiuos receptus: grilyje kepto...
Šiltuoju metų sezonu, kai kūnas reikalauja lengvesnio maisto, vienas mėgstamiausių pasirinkimų – šaltibarščiai. Įvairių skonių, tradiciniai ir ne visai, su virtomis ar keptomis bulvėmis – kuris pasirinkimas visgi sveikiausias? Maisto technologė Raminta Bogušienė atskleidžia sveikų šaltibarščių recep...
Bulvių gratinas – paprastai vadinamas bulvių užkepėle – pirmą kartą ant stalo buvo patiektas dar XVIII amžiaus pabaigoje, Prancūzijoje. Nuo to laiko švelnaus skonio, burnoje tirpstantį bulvių patiekalą pamėgo ir paprasti darbininkai, ir kilmingieji. Laikui bėgant žinia apie šį paprastos receptūros, ...
Koks vasaros sezonas be grilintų bulvyčių su naminiu garstyčių majonezu. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi patarimu, kaip išgauti vaiskiai oranžinę bulvyčių spalvą. Bulvytes su naminiu garstyčių majonezu valgykite, kol karštos, tačiau jos gardžios ir atvėsusios.
Šį bulvių apkepą tikrai pamėgs tie, kurie neįsivaizduoja virtuvės be bulvių patiekalų, tačiau norėtų atnaujinti valgiaraštį. Minkštas, kvapnus apkepas apskrudusiu paviršiumi nepaliks abejingų. Bulvių apkepą patiekite su lašiša.
Pietums, vakarienei ar planuodami ilgesnį vakarą paruoškite užkeptų bulvyčių. Patiekalas bus sotus, kvapnus, su aštresne čili pipiro nata. Beje, jei laukiate svečių, užkeptas bulvytes gaminkite kiekvienam atskirame indelyje – bus ir gražiau, ir patogiau.
M4gstantieji lietuvišką virtuvę nėra abejingi cepelinams. Gaminame su mėsa, grybais, o šįkart – su varške. Patiekite cepelinus su grietine ar spirgučių padažu.
Kroketai – puikus būdas paįvairinti pietų ar užkandžių stalą. Juos galite pateikti kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų, o taip pat – padėti ant užkandžių stalo. Kroketai skanūs tiek karšti, tiek atvėsę.
Pasigaminkite ukrainietišką mielinį pyragą „Pagach“. Nors tradiciniai ukrainiečių patiekalai – barščiai, virtinukai, Kijevo kotletai – žinomi visame pasaulyje, kiekvienas Ukrainos regionas turi tik jam būdingą kulinarinį paveldą. Centrinėje Ukrainoje iš kartos į kartą perduodami miltinių patiekalų r...
Jei mėgstate bulvinius patiekalus, gaminkite švilpikus. Svarbu – gamindami tešlą nepadauginkite miltų. Skaniausia švilpikus valgyti šiltus, bet gardūs ir šalti.
Bulvių apkepas patogus tuo, kad paruoštą patiekalą pakanka pašauti į orkaitę ir pamiršti tol, kol iškeps. Iškepusį bulvių akepą apibarstykite žalumynais ir valgykite su mėgiamu padažu ar grietine.
Cepelinai gali būti kitokie. Šiem net nereikės bulvių tarkių naudosite išvirtas bulves. kitokius cepelinus pateikite su mėgiamu padažu: grietine ar grietinės ir spirgučių pagardu.