burgeris

63 straipsnių

Mėsainis, burgeris (nevart. Hamburgeris) – sumuštinis ar suvožtinis, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra termiškai apdorota mėsa. Paprastai tai kapotas mėsos kotletas, plėšyta mėsa ar vientisas mėsos gabalėlis dedamas tarp perpjautos bandelės dalių. Be mėsos sumuštinyje gali būti dedama įvairių daržovių bei kitų maisto produktų ar priedų, pvz. padažas, kečupas, majonezas, cukinija, salota, kopūstas, agurkas, svogūnas, pomidoras ir kt.

Sultingas ir gardus mėsainis, kuriame bus panaudotas ir vienas netikėtas prieskonis. 1 didelio mėsingo pomidoro 1 šaukštelio cinamono 1 mėlynojo svogūno 1 rutuliuko mocarelos 60 g majonezo 20 g džiovintų pomidorų pesto 1 citrinos 1 šviežio sausai brandintos jautienos maltinio „Mėsainiams“ 1 sviestin...

Ilgai kritikavęs kitus, rašytojas Andrius Užkalnis pagaliau pats apsivilko prijuostę ir sukvietė draugus ir sekėjus bei visus vilniečius paragauti savo maisto. Restorane „Drama Burger“ jis atgaivino Užkalnio burgerį, jo sukurtą 2014 metais ir patikrintą abejose Atlanto pusėse.

Andrius Užkalnis

Ši antraštė įeis į mano antraščių klasiką. Vakar rašiau, kad kvepiu gyvuliu (Užkalnis kvepia gyvuliu), ten buvo toks labiau tiesmukas jaukas norintiems apie mane ką nors šaunaus parašyti. Ši antraštė yra vienu lygiu sudėtingesnis neurolingvistinis programavimas, nes įsakmiai liepia didelei daliai au...

„Burgeriai – nėra greito maisto produktai. Mes į juos žvelgiame kaip į patiekalą, kuris nuo jautienos brandinimo iki serviravimo lėkštėje bei papuošimų turi būti visapusiškai išpildytas. Burgeriui pagaminti reikia skirti ne mažiau dėmesio nei restorane ruošiamam steikui“, – teigia Vilniuje restoraną...