Mėsainis – vienas populiariausių grilio patiekalų. Greitai paruošiamas, nesunkiai pagaminamas, sotus ir labai skanus. Imkimės darbo.
burgeris
63 straipsnių
Mėsainis, burgeris (nevart. Hamburgeris) – sumuštinis ar suvožtinis, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra termiškai apdorota mėsa. Paprastai tai kapotas mėsos kotletas, plėšyta mėsa ar vientisas mėsos gabalėlis dedamas tarp perpjautos bandelės dalių. Be mėsos sumuštinyje gali būti dedama įvairių daržovių bei kitų maisto produktų ar priedų, pvz. padažas, kečupas, majonezas, cukinija, salota, kopūstas, agurkas, svogūnas, pomidoras ir kt.
Rokas Markovičius, prekiaujantis burgeriais Kaune ir miestų šventėse, pasakoja, kokio sezono laukia gatvės maisto pardavėjai.
Roko Markovičiaus duona mėsainiai, kuriais jis prekiauja iš maisto autobusiuko Kaune ir maitina žmones įvairiuose renginiuose. Todėl, keliaudamas po pasaulį, visada stengiasi suvalgyti ir mėsainį bei palyginti, kuo jie skiriasi.
Rokas Markovičius mėsainiais prekiauja miestų šventėse ir renginiuose. Jis pataria, kaip tobulą mėsainį pasigaminti namuose.
Rokas Markovičius, prekiaujantis mėsainiais Kaune ir miestų šventėse bei įmonių renginiuose, pasakoja, kokio sezono laukia gatvės maisto pardavėjai.
Aš myliu burgerius, dievinu burgerius ir pats esu, daugelio liudijimu, visai kaip burgeris.
Šis patiekalas – traškios vištienos burgeris – itin tiks vakarėlio, gimtadienio vaišėms ar savaitgalio popietei. Gaminkite prieš pat valgį, nes skaniausia, kai šilta. Traškios vištienos burgeris dar nieko nenuvylė.
Itin turtingo skonio burgeris – įsitikinsite patys. reikia pasistengti, bet verta. Šis burgeris puikiai tiks šventėms.
Sugrįžusios saulėtos dienos kviečia kaitinti ir grilius. O kas gali būti geriau nei burnoje tirpstantis burgeris, kurį pagaminsite žinodami vos kelias gudrybes. Pavyzdžiui, kad prieš kepant mėsos paplotėlius, pirmiausia juos reikia palaikyti šaldytuve. O prieš dedant juos ant grilio – sukurti dvi ke...
Kai norisi nepamirštamos vakarienės, o gal ramaus vakaro su draugais. Nustebinkite visus dar neragautais „burgeriais“ ir jų skonių deriniais. O juos pagaminti galėsite ne tik ant grilio, bet ir orkaitėje ar keptuvėje. Po ryšulėlį krapų, petražolių ir kalendrų 1 nedidelio svogūnėlio 1 nedidelės aitri...
Pasidarykite savo popietę nepamirštamą ir pasigaminkite tikrą mėsainį-tortą, kuris tikrai taps šios vasaros favoritu, o viską užsigerkite gaivinančiu mėtomis ir arbūzu kvepiančiu limonadu. Šventinis burgeris, kuris nustebins visko ragavusius 1–2 šaukštų majonezo 1 šaukšto garstyčių Žiupsnelio nerafi...
Paverskite savo iškylą tikromis iškilmėmis. Visus sužavėsite ant stalo padėję Jo Didenybę „Burgerį“, kurį pagal kiekvieno pageidavimą galėsite pagaminti tiek mėgstantiems mėsą, tiek vegetarams. Ir būtinai patiekite vakaro „kozirį“ – grybų šašlyką!
Tobulai apskrudusi bandelė, sultingas ir minkštas paplotėlis bei burnoje tirpstantis sūris – neliečiami mėsainio elementai. Tarptautinės mėsainių dienos, minimos gegužės 28 dieną, proga, Šefas Vylius Blauzdavičius pasakoja apie vieną mėgstamiausių savo grilio patiekalų ir ne tik dalijasi patarimais,...
Sultingas ir gardus mėsainis, kuriame bus panaudotas ir vienas netikėtas prieskonis. 1 didelio mėsingo pomidoro 1 šaukštelio cinamono 1 mėlynojo svogūno 1 rutuliuko mocarelos 60 g majonezo 20 g džiovintų pomidorų pesto 1 citrinos 1 šviežio sausai brandintos jautienos maltinio „Mėsainiams“ 1 sviestin...
Ilgai kritikavęs kitus, rašytojas Andrius Užkalnis pagaliau pats apsivilko prijuostę ir sukvietė draugus ir sekėjus bei visus vilniečius paragauti savo maisto. Restorane „Drama Burger“ jis atgaivino Užkalnio burgerį, jo sukurtą 2014 metais ir patikrintą abejose Atlanto pusėse.
Paragaukite ateities: „Moving Mountains“ – produktai iš augalų, savo skoniu primenantys tikrą mėsą (47)
Daugelis globalinių aplinkos problemų kyla dėl sparčiai augančios mėsos industrijos, kuriai reikalingi milžiniški ištekliai: elektros energija, gėlas vanduo, žemės plotai. Ieškodami ekologinės darnos ir tvaraus globalinio pokyčio, mokslininkai kartu su Didžiosios Britanijos virtuvės šefais sukūrė iš...
Ši antraštė įeis į mano antraščių klasiką. Vakar rašiau, kad kvepiu gyvuliu (Užkalnis kvepia gyvuliu), ten buvo toks labiau tiesmukas jaukas norintiems apie mane ką nors šaunaus parašyti. Ši antraštė yra vienu lygiu sudėtingesnis neurolingvistinis programavimas, nes įsakmiai liepia didelei daliai au...
Alfas vienas gamtoje. Burgeris su grilintu baklažanu, šiltos pomidorų salotos ir zefyrinis skanėstas su avietėmis (5)
Šiandien, kai vasara nelepina, tiek kūną, tiek širdį sušildys šiltos pomidorų salotos su mocarelos sūrio rutuliukais ir ypatingasis „burgeris“ su majoneziniu padažu, pagardintu marinuotais agurkėliais. Šis „burgeris“ puikiai tiks vegetarams, bet mėsos mylėtojai jo taip pat neatsisakys. O desertui – ...
„Burgeriai – nėra greito maisto produktai. Mes į juos žvelgiame kaip į patiekalą, kuris nuo jautienos brandinimo iki serviravimo lėkštėje bei papuošimų turi būti visapusiškai išpildytas. Burgeriui pagaminti reikia skirti ne mažiau dėmesio nei restorane ruošiamam steikui“, – teigia Vilniuje restoraną...