burokėliai

296 straipsnių

Burokėlis – burnotinių (Amaranthaceae) šeimos, runkelio (Beta) genties dvimetė daržovė, kilusi iš savaime augančių paprastųjų runkelių (Beta vulgaris). Lietuvoje auginamas paprastojo runkelio varietas Beta vulgaris var. atrorubra.

Kas mėgstate burokėlius – geros naujienos: iš šviežių galima pasigaminti burokėlių lapkočių sriubą. Juk dar skaniau valgyti mėgstamas daržoves, kai žinome, kad jų vartojimas gali pagelbėti sveikatai. Vienas iš burokėlių privalumų – jie yra betaino šaltinis, kuris padidina serotonino (laimės hormono)...

Elžbieta Monkevič

Norėdama išvirti autentiškus ukrainietiškus barščius Elžbieta Monkevič recepto ieškojo internete ir iš daugybės jų labiausiai priimtinas buvo žinomos maisto tinklaraštininkės ukrainietės, kelių kulinarinių knygų autorės Olia Hercules, kuri gyvena Londone, receptas. Prie ukrainietiškų bbarščių nepami...

Silkę pataluose ruošia kiekviena šeimininkė ir šeimininkas ir kiekvienas receptą gali koreguoti savaip. Šis receptas, ko gero, yra arčiausiai klasikos. Išsisaugokite šį silkės pataluose receptą – pravers ir ateityje.

Roma Macijauskaitė

Turbūt dažnas atsimena mamos ar močiutės pamokymą valgyti burokėlius ar gerti jų sultis, nes tai sustiprins imunitetą, kaip teigdavo, – dėl šiose daržovėse esančių didžiulių geležies klodų. Nutariau išsiaiškinti, ar tai tiesa, ir šį klausimą uždaviau biomedicinos mokslų daktarei, LSU docentei ir mit...