Čili pipirai

145 straipsnių

Pietums, vakarienei ar planuodami ilgesnį vakarą paruoškite užkeptų bulvyčių. Patiekalas bus sotus, kvapnus, su aštresne čili pipiro nata. Beje, jei laukiate svečių, užkeptas bulvytes gaminkite kiekvienam atskirame indelyje – bus ir gražiau, ir patogiau.

Paruošti vengrišką guliašą užtrunka, tačiau niekas neabejoja, kad verta. Sodraus skonio troškinys ar tiršta sriuba, kaip sako patys recepto autoriai, nepalieka abejingų. Jei nemėgstate valgyti aštriai, į guliašą mažiau dėkite aitriųjų prieskonių.

Jei esate labai išalkęs, jei laukiate svečių, o laiko ruošai neturite, rekomenduojame pagaminti sumuštinį su vištiena ir kario majonezu. Sumuštinis sotus, be to, jame yra daržovių. Ypatingo skonio sumuštinį su vištiena galite supjaustyti ir mažesniais gabalėliais bei pateikti į užkandžių stalą.

Virtuvės šefai kviečia pietums ar vakarienei ruošti vištienos kulšeles pomidorų padaže, tačiau pusę darbo palikti orkaitei. Tokiu būdu turėsite laiko sau ir galėsite mėgautis kvapniu bei sultingu patiekalu. Vištienos šlaunelės pomidorų padaže su bulvytėmis – labai gardu.

Chašlama – troškinta mėsa, kuri gaminama visame Kaukaze įviairiomis progomis ir kiekviena šeimininkė turi savo receptą. Kaukaze chašlama gaminama iš avienos, kuri riebesnė, tačiau tinka ir jautiena. Vieniems chašlama labiau primena troškinį, kiti sako, kad tai tiršta sriuba.

Avokado užtepėlė – populiari ir daugelio mėgstama. Tiesa, dažnai receptuose naudojamas visame pasaulyje žinomas gvakamolės pavadinimas. Avokado užtepėlė tepama ant duonos, viso grūdo dalių trapučių, daržovių pagaliukų, naudojama vietoje majonezo, pavyzdžiui su kiaušiniais.