Kai nebesuvalgome, pats metas marinuoti pomidorus. Žiemos metą atidarytas stiklainis su marinuotais pomidorais bus puikus garnyras prie mėsos, žuvies patiekalų.
Čili pipirai
145 straipsnių
Pietums, vakarienei ar planuodami ilgesnį vakarą paruoškite užkeptų bulvyčių. Patiekalas bus sotus, kvapnus, su aštresne čili pipiro nata. Beje, jei laukiate svečių, užkeptas bulvytes gaminkite kiekvienam atskirame indelyje – bus ir gražiau, ir patogiau.
Paruošti vengrišką guliašą užtrunka, tačiau niekas neabejoja, kad verta. Sodraus skonio troškinys ar tiršta sriuba, kaip sako patys recepto autoriai, nepalieka abejingų. Jei nemėgstate valgyti aštriai, į guliašą mažiau dėkite aitriųjų prieskonių.
Čili troškinį gaminame tada, kai pasiilgstame pikantiško, aštresnio skonio. Šis receptas – be mėsos, tad juo gali mėgautis ir žaliavalgiai. Patiekdami čili troškinį ant kiekvienos porcijos viršaus dedame kelis avokado ir jelapeno gabalėlius.
Jei esate labai išalkęs, jei laukiate svečių, o laiko ruošai neturite, rekomenduojame pagaminti sumuštinį su vištiena ir kario majonezu. Sumuštinis sotus, be to, jame yra daržovių. Ypatingo skonio sumuštinį su vištiena galite supjaustyti ir mažesniais gabalėliais bei pateikti į užkandžių stalą.
Virtuvės šefai kviečia pietums ar vakarienei ruošti vištienos kulšeles pomidorų padaže, tačiau pusę darbo palikti orkaitei. Tokiu būdu turėsite laiko sau ir galėsite mėgautis kvapniu bei sultingu patiekalu. Vištienos šlaunelės pomidorų padaže su bulvytėmis – labai gardu.
Ši čili sriuba – aštresnio skonio. Tiršta, soti, kandanti – tokia, kokia ir turi būti ši sriuba. Čili sriuba patiekitę apibarstę tarkuotu fermentiniu sūriu.
Tiems, kas mėgsta žuvį ir šiokį tokį aštrumą, šis pyragas su menke neabejotinai taps vienu mėgiamiausi. Pyragas kvapnus, žuvis sultinga, tad belieka tik mėgautis.
Salierų ir svogūnų kepsniukai – tai traškus užkandis su jogurtiniu padažu, kuris pradžiugins namiškius. Tai daug pastangų nereikalaujantis patiekalas – su rytietiškais prieskoniais ir švelniu aštrumu. Kepsniukus patiekite dar šiltus.
Chašlama – troškinta mėsa, kuri gaminama visame Kaukaze įviairiomis progomis ir kiekviena šeimininkė turi savo receptą. Kaukaze chašlama gaminama iš avienos, kuri riebesnė, tačiau tinka ir jautiena. Vieniems chašlama labiau primena troškinį, kiti sako, kad tai tiršta sriuba.
Avokado užtepėlė – populiari ir daugelio mėgstama. Tiesa, dažnai receptuose naudojamas visame pasaulyje žinomas gvakamolės pavadinimas. Avokado užtepėlė tepama ant duonos, viso grūdo dalių trapučių, daržovių pagaliukų, naudojama vietoje majonezo, pavyzdžiui su kiaušiniais.
Čili troškinio laikas – kai vėsu. Kai trūksta saulės ir šilumos, norisi karštį sukeliančio maisto. Toks ir yra čili troškinys. Valgykite užkąsdami tortilija ar skrebučiais su česnaku.
Čili sriuba yra viena iš mėgstamiausių maisto tinklaraščio „Jurgitos receptai“ kūrėjos sriubų – skani, soti, aštri. Recepto autorė pataria: norint skystesnės čili sriubos – pilkite daugiau vandens.
„Delfi“ laidų vedėja Kristina Pocytė ne tik dirba televizijoje, bet laisvalaikiu atsiduoda augalams – jos daržo balkone ir aistros aštriems čili pipirams galėtų pavydėti ne vienas patyręs daržininkas.
Receptas tiems, kas mėgsta aštrų maistą, kvapą ir skonį.
Vilija Juškevičienė, žinoma pomidorų kolekcininkė, sako, nuo ko reikia pradėti sėją. Tai čili pipirai, po to saldžiosios paprikos ir tik tada pomidorai. Jei neturite gerų sąlygų prižiūrėti daigams, tai geriau sodinti vėliau, nei per anksti.