Pikantiški pyragai – puikus būdas į racioną įtraukti daržovių. Vienas tokių – prancūziškas pomidorų ir cukinijų pyragas. Daržovių pyragams galite naudoti pačias įvairiausias gėrybes – pradedant špinatais ar pomidorais ir baigiant lietuvių pamėgtomis bulvėmis. Jeigu norite, kad pyragai būti ne tik sk...
čiobreliai
268 straipsnių
Sodininkystės ekspertai pasakoja, kurie augalai darželyje ir sode atbaido kenkėjus ir taps savotiškais jų spąstais.
Lašiša orkaitėje – sveikas patiekalas. O, svarbiausia, ir pagaminti galima greitai bei paprastai. Lašišą orkaitėje kepkite apie pusvalandį.
Vėsesnę dieną trinta pievagrybių sriuba – puiki paguoda. Nuostabaus skonio ir aromato suteikia džiovinti baravykai bei pakepta šoninė. Trintą pievagrybių sriubą patiekite dubenėliuose.
Norint paruošti gardžius šonkauliukus orkaitėje, svarbios kelios detalės. Viena jų – padažas, kuriuo reikia aptepti šonkauliukus. Tekste rasite visas gudrybes, kaip iškepti šonkauliukus orkaitėje, kad negalėtumėte nuo jų atsitraukti.
Itin turtingo skonio šios smidrų salotos. Su mocarela ir parmos kumpiu bei ypatingu padažu – jos patiks net išrankiausiam ragautojui. Smidrų salotas tikrai tinka ragauti vienas.
M4gstantieji lietuvišką virtuvę nėra abejingi cepelinams. Gaminame su mėsa, grybais, o šįkart – su varške. Patiekite cepelinus su grietine ar spirgučių padažu.
Faršu ir ryžiais įdarytos paprikos – puikus pasirinkimas pietums. Paruošimas truks apie 17 minučių, dar apie pusvalandį kepsite orkaitėje. Valgykite įdarytas paprikas vienas ar su mėgiamu garnyru.
Puikus makaronų ir sūrio derinys žinomas visiems, tad šįkart gaminkite pietums apkepą. Tąsus ir drėgnas patiekalas bus būtent tai, kas tinka vėsoką dieną. Makaronus su sūriu gardinkite čili pipiru ir laiškiniais svogūnais.
Vienos iš gardžiausių jūros gėrybių – midijos. Ir paruošti jas taip paprasta! Paruoštas midijas patiekite su skrudintu batonu.
Sloga, skaudanti gerklė, sausas kosulys ar net pakilusi temperatūra – simptomai, kurie bene kiekvieną užklumpa kasmet, atvėsus orams ir prasidėjus virusinių ligų sezonui. Žinoma, dažniausiai tokiose situacijose skubame į vaistinę ir prisiperkame įvairiausių vaistų, maisto papildų bei organizmą turin...
Bešamelio padažas – ekonomiškiausias; jis teisėtai gali vadintis padažų karaliumi. Bešamelį paprasta pagaminti ir jis universalus: tinka ir mėsos, ir žuvies, ir daržovių patiekalams. Be to, jį lengva pakeisti ar atnaujinti papildžius vos vienu kitu ingredientu.
Bulvių košė – skanus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis šaltomis dienomis. šį patiekalą rekomenduojama ruošti šeimos pietums ir vakarienėms. Bulvių košę patiekite su šoninės padažu.
Ši trinta moliūgų sriuba labai labai patiko. Obuoliai ir grietinėlė suteikia sriubai labai švelnų skonį, bei kartu su visais prieskoniais sudaro puikų visų ingrieientų derinį. Trinta moliūgų sriuba – viena gardžiausių!
Artėjanti vasara sodininkyste užsiimantiems gyventojams tampa tikru darbymečiu. Daržų savininkai šiuo metu rūpinasi ne tik daržovių sodinimu, bet ir kokiomis vaistažolių arbatomis stiprins savo organizmą vasarai pasibaigus. Apie tai, kokias vaistažoles naudingiausia auginti savo darže, kaip jas vėli...
Sūrio sriuba kaloringa, tačiau labai gardi. Gaminkite šią sriubą pietums. Sūrio sriubą gardinkite čiobrelio lapeliais.
Orkaitėje užkepta vištiena su bulvėmis, grybais ir šonine – itin patogus receptas, kai neturite daug laiko. Sudedate viską į skardą ir pašaunate į orkaitę. Orkaitėje užkepta vištiena su bulvėmis, grybais ir šonine – ir skanu, ir sotu
Bulvių gratinas labiausiai tiktų pietums, mat dėl sūrio ir grietinėlės vakarienei gali būti pernelyg kaloringas patiekalas. Iškepusį bulvių gratiną apibarstykite čiobrelio lapeliais.
Apetitiškai atrodo karamelizuoti pastarnokai, tiesa? Šį patiekalą galima patiekti kap garnyrą, tačiau tikrai gardus ir vienas. Karamelizuotus pastarnokus papuoškite baziliko lapeliais.
Vištienai paruošti – šimtas įvairausių būdų, o šiandien kviečiame gaminti vištienos krūtinėlę, įdarytą saulėje džiovintais pomidorais. Minkšta mėsytė, gardžiame grietinėlės padaže. Iškepusią vištienos krūtinėlę, įdarytą saulėje džiovintais pomidorais, papuoškite baziliko lapeliais.