Patiekite svečiams virtas kriaušes su pistacijų ledais ir komplimentų neatsiginsite. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi restorano verto deserto receptu. Neabejokite – paragavę virtų kriaušių su pistacijų ledais visi liks maloniai nustebę.
čiobrelis
33 straipsnių
Ar gali būti vasariškesnis patiekalas nei kepta lašiša su daržovėmis. Lengvas, nekaloringas – tokiu patiekalu galima mėgautis ir vakare. Valgykite keptą lašišą vos iškeptą.
Ypač sultingų kiaulienos šonkauliukų receptas. Patarimu, kaip tokius pasigaminti, dalijasi virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks. Neabejokite – gaminant pagal šį receptą kiaulienos šonkauliai visada bus nepriekaištingo skonio.
Jei nesugalvojate, ką patiekti karštam patiekalui ar užkandžiui, virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks rekomenduoja išbandyti keptus pievagrybius. Šiam gardžiam ir sočiam patiekalui sunaudosite ne tik pievagrybių galvas, bet ir kotelius. Kepti pievagrybiai skaniausi, kol karšti, tačiau ti...
Patikėkite – plėšytos vištienos receptas grilio sezono metu jums bus reikalingas tikrai ne vieną kartą. Tad šį receptą tikrai verta išsisaugoti. Plėšyta vištiena pravers ruošiant sumuštinius, suvožtinius, picą ir kitus patiekalus.
Itin rekomenduojame pasigaminti daržovių sultinio. Tai puikus patiekalas švenčių vaišių nualintam organizmui. Prie daržovių sultinio patiekite ir kruasanų su špinatais ir varške.
Tokiu patiekalu – kremine grybų sriuba – tikrai nustebinsite artimuosius ar svečius. Visą žavesį kuria pateikimo būdas – sriubą pilkite į duonos kepaliuką. Na ir, žinoma, pati kreminė grybų sriuba yra ypatingo skonio.
Šitaip paruoštą vištieną galima valgyti karštą, galima – šaltą, galima dėti į pietų dėžutę ar neštis į iškylą. Patiekalas turtingas savo skoniais ir tikrai sotus. Vištienos tortilija tiks ir sulaukus netikėtų svečių.
Šis vištienos receptas tiks ieškantiems gardaus ir sveiko patiekalo pietums ar vakarienei. Spalvingas kepsnys neabejotinai patiks ir vaikams. Patiekite vištieną, apibarstę petražolėmis.
Kepenėlių paštetas tiks visada – ir kaip užtepėlė pusryčių metu, ir kaip užkandis ruošiant vakarėlį. Minkštos tekstūros paštetą itin gardu valgyti su duonos lazdelėmis. Kepenėlių paštetą prieš patiekdami gerai atšaldykite.
Vienas populiariausių patarimų peršalus – gerti vištienos sultinį. Žinoma, jis naudingas ne tik su virusais bei bakterijomis kovojant – padeda virškinimui, o jo sudėtinė dalis kolagenas itin naudingas odai. Viena aišku – namuose virto vištienos sultinio neatstos joks jo kubelis.
Yra kasdienių patiekalų ir yra skirtų ypatingoms progoms. Ši anties krūtinėlė – iš pastarųjų. Minkšta, kvapni krūtinėlė ir troškintos daržovės – puikus derinys. Anties krūtinėlė skani ir atvėsusi.
Filo tešlos krepšeliai su įdaru – puikus užkandis susiruošus vakaroti ar laukiant svečių. Trapios tešlos krepšeliai su sodraus skonio kremo įdaru ir keptų paprikų tyrele nepaliks abejingų. Patikiname: filo tešlos krepšeliai su įdaru greitai dingsta nuo stalo.
Jei iki šiol manėte, kad upėtakį paruošti sudėtinga, netrukus persigalvosite. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi receptu, pagal kurį šią žuvį gali ruošti net niekada to nedaręs.
Pyragėliai su kalakutiena ir spanguolių džemu – puikų balansą turintis skonių derinys. Šis užkandis labai patiks svečiams per Kalėdas ar kitas šventes. Pyragėliai su kalakutiena ir spanguolių džemu skanūs ir atvėsę.
Išbandykite salierų apkepą: sluoksniuoti salierai su kreminiu sūrio padažu – išskirtinio garnyro idėja. Labai tinka prie mėsos patiekalų arba gali būti patiekiamas kaip vegetariškas patiekalas. Salierų apkepą pateikite karštą.
Bulvių apkepas – puikus pasirinkimas tiek šeimos vakarienei, tiek draugų susitikimui. Taip pat jis gali būti pasiūlytas kaip užkandis šventėse ar iškilmingos vakarienės metu. Bulvių apkepas – labai skanus ir įvairiapusiškas patiekalas, kuris gali papuošti stalą.
Apkepas su vištiena gali būti patiekiamas kaip pagrindinis patiekalas arba užkandis. Skanus, sotus ir kvapnus. Apkepas su vištiena – puikus išsigelbėjimas, kai neturite daug laiko virtuvei.
Šį puikų ir kvapnų moliūgų kremą galite naudoti bet kokiam patiekalui. Tiks gaminant tešlą, sriubą, padažą ir kt. Atvėsintą moliūgų kremą laikykite šaldytuve iki 3-4 dienų.
Ši karamelizuotų bulvių ir svogūnų sriuba yra skanus ir sotus pasirinkimas pietums, vakarienei ar net kaip užkandis. Bulvių ir svogūnų sriubą laikykite atšaldytą šaldytuve sandariame inde iki 2-3 dienų.