Puikus receptas tiems, kas nemėgsta kepti – nekeptas tortas. Ir ingredientų daug nereikia. Tik kantrybės prireiks – nekeptas tortas turi „pagyventi“ šaldytuve.
Citrinos
269 straipsnių
Citrusinių vaisių žievelė patiekalams suteikia ne tik spalvingumo, aromato ir kulinarinio žavesio, bet ir maistingumo. Ji pagyvina ne tik patiekalą, bet ir DNR reparacijos sistemą. Žmogaus organizme atsiranda vidutiniškai aštuoni šimtai DNR pažaidų per valandą. Jeigu pažaidos neištaisomos, gali atsi...
Lašišos kepsnio receptas pravers planuojant savaitgalio pietus. Šis receptas geras tuo, kad galite gaminti tiek namuose, tiek lauke ant grilio. Lašišos kepsnį patiekite su salotomis.
Jei dar nebandėte, būtinai paragaukite vištienos sriubos su kokosų pienu. Pikantiško skonio sriuba nustebins savo turtingais poskoniais. Vištienos sriuba su kokosų pienu – maža šventė jūsų virtuvėje.
Lašiša orkaitėje – sveikas patiekalas. O, svarbiausia, ir pagaminti galima greitai bei paprastai. Lašišą orkaitėje kepkite apie pusvalandį.
Kokia vasarą be šaltibarščių? Gaivių, su traškiais agurkėliais ir šiltomis apkeptomis bulvėmis. Ummm, skanumėlis. Šie veganiški šaltibarščiai skiriami visiems augalinio maisto mylėtojams, netoleruojantiems pieno produktų ir šiaip norintiems išmėginti veganišką šaltibarščių versiją. Kuri, beje, labai...
Egzotiško skonio daržovių troškinys su ananasais gali būti valgomas kaip pagrindinis patiekalas. Saldžiarūgštis, jis patiks daugeliui. Daržovių troškinys su ananasais tiks ir pietums, ir vakarienei.
Morkų pyragas – puikus pasirinkimas norint sveikesnio deserto. Minkštas, purus ir drėgnas – jis labai skanus. O jei morkų pyrago liks, kitą dieną jis bus dar skanesnis ir sultingesnis.
Purus ir gaivus yra šis citrininis sūrio pyragas. Jo „vyšnia ant torto“ – citrinos sultyse ir meduje virtos citrinos žievelės. Šį pyragą galima ruošti nedideliuose stikliniuose indeliuose – atskiromis porcijomis.
Kartais užkandžio reikia greitai – tokiu atveju puikiai tiks vieno kąsnio sumuštiniai. Šįkart siūlome – su rūkyta žuvimi, tai gali būti lašiša, skumbrė ar kitokia. Prie vieno kąsnio sumuštinio pridėkite ir citrinos griežinėlį.
Humusas yra avinžirnių užtepėlė. Avinžirnių humusas yra ne tik maistingas, bet ir naudingas, mat avinžirniai turi kur kas didesnę maistinę naudą nei kiti ankštiniai augalai, jie savo maistinėmis savybėmis aplenkia net ir juodąsias pupeles. Tai ir patiekalas, ir užkandis. Humusas patiekiamas su daržo...
Neužtruksite nė pusvalandžio, kol lengvai pasigaminsite šį tiek vegetarų, tiek veganų pamėgtą receptą – falafelius. Burnoje tirpstantys falafeliai, ir gardžios salotos bei „šilkinis“ humusas privers apsilaižyti pirštus ir dar kartą įsitikinti, kad mėsa – nėra būtinas ingredientas, norint pasisotinti...
Šį slyvų desertą drąsiai galima prilyginti tortui. Prabangaus skonio tortui. O slyvų deserto ingredientai – vos keli.
Laikantis visų tradicijų, paeliją reikia ruošti specialioje maždaug 30 cm pločio keptuvėje plokščiu dugnu. Tačiau galima paeliją gaminti ir paprastoje plačioje keptuvėje. Ispanijoje paelija ruošiama grilyje, todėl dar yra pagardinta maloniu dūmo aromatu. Tiesiog paelijos keptuvė yra dedama ant grili...
Jei nebandėte, nustebsite, kokios gardžios ir gaivios kopūstų ir mangų salotos. Paruošiamos greitai, tad neužtruksite. Gaivias kopūstų ir mangų salotos papuoškite citrinos skiltele.
Kepti ryžiai su anakardžiais ir brokoliais – virškinimo neapunkinnatis patiekalas. O kiek jame daug sveikatai naudingų medžiagų! Antkeptų ryžių su anakardžiais ir brokoliais uždėkite citrinos skiltelę.
Kiek kitokia nei įrasta – citrininė vištiena. Gaivaus kvapo ir malonaus skonio. Iškeptą citrininę vištieną papuoškite keliomis čiobrelio šakelėmis.
Pasigaminkite morkų lazdeles kaip užkandį ar kaip garnyrą prie mėsos, žuvies patiekalų. Prie saldžių morkų puikiai tiks jogurtas ar majonezo padažas.Morkų lazdelės gali tapti ir puikiu vakarėlio patiekalu.
Lengvai vakarienei – česnakinės krevetės. itingreitai ir paprastai pagaminamas patiekalas. Iškeptas krevetes pagardinkite citrinos skiltele.
Pasigaminote sučių ir, žinoma, jums reikia padažo – rekomenduojame imbierinį sušių padažą. Pikantiškas, jis suteiks ypatingo skonio. Patiekite imbierinį sušių padažą nedideliame dubenėlyje.