Lengviausiai virškinami maisto produktai įprastai turi mažai maistinių skaidulų, jų sudėtyje nedaug riebalų. Dažniausiai tokie produktai yra švelnesnio skonio, t. y. nėra stipriai rūgštūs ar aštrūs. Jie pasižymi ir minkšta konsistencija – yra lengviau kramtomi, be to, lengviau virškinami nei sausas,...
Cukinijos
248 straipsnių
Šios „Šeimų virtuvės“ laidos viešnia – nuostabia energija spinduliuojanti Nomeda Marčėnaitė. Trijų vaikų mama ir laidų vedėja bei dailininkė-keramikė parodys dar vieną labai gardų būdą „sudoroti“ rudens daržo karalienes – cukinijas.
Cukinija yra viena populiariausių vasaros daržovių. Ją galima kepti, troškinti, net gaminti iš jos desertus. Daugelis šeimininkių konservuoja cukinijas – jos puikiai tinka ir kaip užkandis, ir į salotas.
Ieškantiems naujo recepto, rekomenduojame išbandyti cukinijas, įdarytas daržovėmis ir sūriu. Ir sotu, ir gardu, ir virškinimo neapsunkina. Gaminkite cukinijas, įdarytas daržovėmis ir sūriu, pietums ar vakarienei.
Šis įdarytų paprikų receptas itin tiks norintiems sotesnio patiekalo. Išbandykite: nors šiek tiek užtruksite, tačiau neabejokite – įdarytos paprikos yra labai skanu.
Cukinija – ne pati sudėtingiausia daržo kultūra ir derlingiausia daržovė. Tačiau neretai užsimezgę vaisiai staiga pradeda pūti ant lysvės, neužaugdami iki normalaus dydžio. Dažniausiai dėl šio reiškinio kaltas sodininkas, kuris kažką padarė ne taip.
Cukinijų sriuba – itin švelnaus, tačiau turtingo skonio. Ruošimas užtruks apie 15–20 minučių. Cukinijų sriubą tiekdami pagardinkite fetos sūriu.
Kai darže noksta cukinijos, gaminame traškius cukinijų blynelius. Sūris suteiks pikantiško poskonio. Cukinijų blynelius valgykte su grietine ar jogurtu.
Liepa yra paskutinė galimybė, kai turite galimybę pasisodinti ir nuimti gerą derlių. Su savo skaitytojais „Express“ pasidalijo naudinga informacija apie tai, ką liepą galima suspėti pasodinti į daržą, kad jis spėtų subręsti.
Pikantiški pyragai – puikus būdas į racioną įtraukti daržovių. Vienas tokių – prancūziškas pomidorų ir cukinijų pyragas. Daržovių pyragams galite naudoti pačias įvairiausias gėrybes – pradedant špinatais ar pomidorais ir baigiant lietuvių pamėgtomis bulvėmis. Jeigu norite, kad pyragai būti ne tik sk...
Cukinijų blyneliai – paprasta, greita, o kaip skanu. varškė patiekalui suteiks purumo ir skonio sodrumo. Valgykite cukinijų blynelius vos iškeptus.
Keptos cukinijos su vištiena gali tapti puikiu pietų ar vakarienės patiekalu. Sotus, tačiau lengvas patiekalas yra būtent tai, ko jums reikia kaitrią dieną. Keptas cukinijas su vištiena prieš patiekdami apibarstykite smulkintu laiškiniu svogūnu.
Cukinijų dešrainis bus turbūt pats sveikiausias jūsų kada nors ragautas dešrainis. Tinkamas ir netoleruojantiems glitimo, mat miltų čia išvis nėra. Gaivu, gardu ir sveika – toks yra šis cukinijų dešrainis.
Gaivi pomidorų sriubą – geriausias maistas karštymečiu. Juk kuo orai šiltyn, tuo patiekalai vėsyn. Bus gražu, jei šaltą pomidorų sriubą patieksite nedideliuose indeliuose.
Auginti cukinijas – tai nesudėtinga. Galite sodinti daigus – jei norite ankstyvo derliaus, arba sėti sėklas tiesiai į lysvę. Daugelis daržininkų vadovaujasi Mėnulio fazėmis, kad daržovės geriau augtų.
Baklažanas – daržovė, kuri puikiai dera su kitais kitomis ir taip galima paruošti nuostabių patiekalų. Šiam receptui galima sunaudoti visą jų kalną ir mėgautis puikiu daržovių troškiniu. Baklažanas jame puikiai atsiskleidžia.
Balandėliai dažnai ruošiamas patiekalas ne tik namuose, bet ir kavinėse. Studijos “Sulieknėk sveikai” vadovė, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė atkreipia dėmesį į balandėlių sudėtį bei su kuo juos valgome. Tradiciniai balandėliai gaminami iš kopūstų, šlifuotų ryžių bei mėsos ir šalia jų į l...
Cukinijos yra nepretenzinga daržovė ir nereikalauja ypatingos priežiūros. Vis dėlto yra tam tikrų jų auginimo niuansų. Visų pirma, reikia sodinti laiku. Papasakosime, kada galite sėti cukinijas darže ir kur jas geriausia sodinti.
„Spring rolls“ – sparčiai populiarėjantys daržovių suktinukai. Jie yra ypač gardi, nesunkiai pagaminama ir sveikatai naudinga alternatyva mėsos valgiams, kuriuos keisti vegetarišku maistu ryžtasi vis daugiau kulinarų. Pagaminti namuose „Spring rolls“ nustebins skoniu, traškumu, viliojančiu aromatu.
Daržovių apkepas su ožkų sūriu – puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Vos po pusvalandžio galėsite mėgautis sveiku ir itin gardžiu patiekalu. Iškeptą daržovių apkepas su ožkų sūriu puoškite bazilikų lapeliais.