Cukrus, randamas visur – nuo šokolado iki gazuotų gėrimų ir kepinių – vis labiau brangsta, todėl didėja pramonės išlaidos ir spaudimas pasaulinei maisto infliacijai.
Cukranendrė
6 straipsnių
Cukranendrė (lot. Saccharum, angl. Sugarcane, Sugar cane, vok. Zuckerrohr) – miglinių (Poaceae) šeimos augalų gentis, kuriai priklauso aukštos žolės (2–6 m.) saldžiais stiebais. Minkštime yra apie 13–20 % sacharozės. Žiedai sukrauti į piramidės formos šluotelę, lapai ilgi ir platūs.
Norėdami sutaupyti, cukrų saldainiuose pakeitė nuodu: 20 žmonių mirė iš karto, šimtai sunkiai susirgo (6)
7 suaugusieji ir 13 vaikų mirė, o daugiau nei 200 sunkiai susirgo, kai iš prekystalio Bradforde, Jorkšyre, buvo parduoti saldainiai, pagaminti iš arseno. Tačiau kaip arsenu saldinti saldainiai buvo pradėti parduoti visuomenei? Tragiško įvykio priežastis slypi verslininkų godume.
Žmogus, atsakingas už Brazilijos cukraus milžinę „Cosan Ltd.“, per daug nesivargina kalbėti apie saldiklį. Šiomis dienomis jam rūpi tik geležinkeliai.
Plastikas – žodis, kuris pastaruoju metu yra įgavęs neigiamą reikšmę. Ir ne be reikalo – vidutiniškai vienas europietis per metus sunaudoja apie 200 plastikinių maišelių, vidutiniškai vienam lietuviui tenka apie 20 kg pakuočių atliekų. Iš jų perdirbama apie pusė, o likusieji 10 kg plastikinių atliek...
Kas gali būti geriau už šaltų, šviežiai spaustų sulčių stiklinę karštą dieną? Tik unikali patirtis, kurią galima gauti priedo prie gėrimo. Egipto Aleksandrijos gyventojas Mohamedas Ramadanas sugalvojo naują būdą pritraukti daugiau klientų.
Cukraus nevartoti šiais laikais yra sudėtinga, nes jo dedama į daugelį maisto produktų. Cukraus rasite beveik visoje duonoje ir batone, salotose ir mišrainėse, marinuotose daržovėse, koldūnuose ir kituose šaldytuose pusfabrikačiuose, užpilamose sriubose ir gaiviuose gėrimuose bei kitur.