Ieškantiems sveikesnės blynų alternatyvos, rekomenduojame išbandyti grikių blynus su uogomis. Šis receptas itin pravers, jei norėsite sunaudoti virtus grikius. Grikių blynus patiekite su klevų sirupu.
Cukraus sirupas
25 straipsnių
Kai norisi deserto, visai nebūtina jo gamybai skirti valandos ar net daugiau. Spurgų ir rikotos desertą paruošite vos per 5 minutes! Spurgų ir rikotos desertą puoškite mėgstamomis uogomis.
Spurgų ir uogų tiramisas – gaivus desertas. Pagaminti taip paprasta, kad šį darbą galite patikėti net vaikams. Spurgų ir uogų tiramisą palikite šaldytuve pusvalandžiui.
Užsimanius mangų šerbeto nebūtina skubėti į parduotuvę. Jo galima pasigamini namuose ir, beje, tai labai paprasta. Užtruksite vos kelias minutes, tik reikės dar keliolika palaukti, kol mangų šerbetas sustings.
Citrinų limonadas tinka ir karštai, ir vėsesnei dienai. Paruošimas – itin greitas. Mėgaukitės citrinų limonadu.
Gaivus ir kiek aštrokas – toks yra melionų ir imbierų kokteilis su mėtomis. Paruošite vos per porą minučių. Melionų ir imbierų kokteilį su mėtomis gerkite vėsų.
Sūrio kremo desertas su granola ir persikais – ir pusryčiams, ir popietei. Trašku, švelnu ir gaivu – tobulas derinys. Sūrio kremo desertą su granola ir persikais papuoškite avietėmis, šilauogėmis ir mėtų lapeliais.
Kai karštą ar tiesiog, kai norisi atsigaivinti, – pasiruoškite aviečių limonadą su bazilikais. Gaivus su aitria nata gėrimas jus tikrai nustebins. Tebus aviečių limonadas su bazilikais šios vasaros atradimas.
Agurkų ir kivių salsa – tobulas užkandis. Galima valgyti vieną, galima kaip garnyrą. Agurkų ir kivių salsą papuoškite mėtos lapeliais.
Kai karšta, nesinori nieko, tik naminių jogurto ir uogų ledų. O gamyba – paprastut paprasčiausia. Po 20 minučių šaldiklyje naminius jogurto ir uogų ledus jau galėsite valgyti.
Kai karšta, pasigaminkite greipfrutų ir mėtų limonado. Gaivus, malonaus skonio ir šaltas. Greipfrutų ir mėtų limonadą papuoškite mėtos šakelėmis.
Užsinorėję namuose deserto nepergyvenkite, jei jo neturite – svarbiausia turėti kruasanų. Šiame recepte išmoksite pasigaminti kruasaną su itališku morengu – tiesiog fantastika!
Dar vienas receptas šv. Kūčių stalui – keptų bulvių ir silkės salotos. Vietoj silkės galma naudoti ir sūdytą lašišą. Keptų bulvių ir silkės salotas galima valgyti šiltas, bet jos ypač skanios ir atvėsusios.
Šįkart laidos „Mažieji kulinarai“ vedėjos Lėja ir Smila kviečia žiūrovus atsigaivinti ir pasigaminti naminį limonadą.
Šįkart laidos „Mažieji kulinarai“ vedėjos Lėja ir Smila kviečia žiūrovus atsigaivinti ir pasigaminti naminį limonadą.
Ką daryti, jei norite sveikų ir gražių dantų?