Cukrus yra lengvai įsisavinamas greito atpalaidavimo energijos šaltinis, tačiau neturi nei vitaminų, nei mineralinių medžiagų. Jis virsta į riebalus, sukelia sunkias ligas ir priklausomybę. Cukrus realiai mums nereikalingas, bet mes kaip pakvaišę ne tik suvartojame begalinius jo kiekius kasdien, išl...
cukraus vartojimas
7 straipsnių
Nors dalis žmonių apsipirkinėdami nuolat skaito maisto produktų etiketes ir kaip įmanydami stengiasi pasirinkti kuo sveikesnius gaminius, didžioji dauguma prekybos centruose skubėdami čiumpa sau įprastus produktus ir nė nesigilina į jų sudėtį bei galimas sveikesnes alternatyvas. Nors šitaip apsipirk...
Jungtinėje Karalystėje (JK) kasmet daugiau nei 40 tūkst. vaikų ir jaunuolių yra ištraukiami nuo cukraus supuvę dantys.
Šiuolaikiniame greito tempo gyvenime gali būti sunku išsaugoti sveiką maistinių medžiagų pusiausvyrą mūsų mityboje. Cukrus yra viena iš tokių medžiagų ir mūsų organizmo ląstelės be jo paprasčiausiai žūtų.
5braškių skaitytojai – patys geriausi! Šiandien ryte sulaukėme netikėtos mūsų skaitytojos Agnės dovanos. Ji atsiuntė pačios kepto šokoladinio pyrago. Net žodžiais sunku nusakyti, koks kvapnus ir skanus šis dangiškai minkštas desertas.
Gydytojai teigia, kad skiriame pernelyg daug dėmesio svoriui, tačiau lieknų žmonių organizme kartais gali būti kur kas pavojingesnių riebalų.
Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto specialistai informuoja visuomenę, kad Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) naujose cukraus vartojimo gairėse rekomenduoja per dieną suvartojamų laisvųjų cukrų kiekį sumažinti iki mažiau nei 10 proc. nuo bendrojo per dieną suvartojamo...