Sako, ryto valgis turi būti sočiausias, tad kviečiame išsikepti tokią kiaušinienę. Gaminadmi užtruksite apie 15 minučių. Kiaušinienę patiekite su žaliomis daržovėmis.
Daržovių patiekalai
933 straipsnių
Vienas receptų, ką galima pagaminti iš kiaulienos sprandinės, – šnicelis. Šiuokart rekomenduojame užkeptą sūriu ir pomidorais. Garnyrui prie šnicelio tinka ir bulvytės, ir makaronai, ir ryžiai.
Konservuoti pomidorai su želatina – vieni mėgiamiausių. Šitaip žiemai paruošti konservuoti pomidorai su želatina yra neištižę ir labai aromatingi.
Kepti batatai puikiai tiks pietums ar vakarienei. Ypač skanu šį patiekalą valgyti su graikiško jogurto pagardu. Jo uždėkite ant kepto batato puselės ir skanaukite.
Ieškantiems naujo recepto, rekomenduojame išbandyti cukinijas, įdarytas daržovėmis ir sūriu. Ir sotu, ir gardu, ir virškinimo neapsunkina. Gaminkite cukinijas, įdarytas daržovėmis ir sūriu, pietums ar vakarienei.
Gardžios ir sočios – tokios yra graikiškos salotos. Pagaminsite vos per 5 minutes. Paruoštas graikiškos salotas pagardinkite fetos sūriu.
Ukrainietiškoje mišrainėje – pomidorai, paprikos ir morkos. Nuostabus pagardas prie mėsos, makaronų patiekalų. Ukrainietišką mišrainę vėsioje vietoje galima laikyti iki pavasario.
Cezaro salotos niekada nepabosta. Pasigaminkite jų – tai sveika, sotu ir maistinga. Gaminant cezario salotos itin svarbus padažas.
Kviečiame pasigaminti karamelizuotų svogūnų. Svogūnų karamelizavimas padeda išryškinti jų natūralų skonį. Karamelizuotais svogūnais galite gardinti sumuštinius, picas, makaronų patiekalus, sriubą, mėsą, žuvį, omletus.
Puiki idėja vakarėliui, iškylai ar tiesiog pusryčiams, vakarienei – lavašo suktinukai su įvairiais įdarais. Svarbu pasirinkti tinkamas įdaro sudedamąsias dalis, nes priešingu atveju suktinukas gali būti negrįžtamai sugadintas. Viena tokių pavojingų sudedamųjų dalių – agurkas. Agurkas gali sudrėkinti...
Ryžių popieriaus užkandis su vištiena ir daržovėmis tiks net tiems, kurie itin rūpinasi savo kūno formomis. Be to, šis patiekalas tiks net karščiausią dieną. Ryžių popieriaus užkandį su vištiena ir daržovėmis dėkite į pietų dėžutę, neškitės į pikniką.
Kai darže noksta cukinijos, gaminame traškius cukinijų blynelius. Sūris suteiks pikantiško poskonio. Cukinijų blynelius valgykte su grietine ar jogurtu.
Šparaginės pupelės žiemą bus puikus garnyras. Darbas greitas – marinatą išvirsite per 5 minutes. Karštu marinatu užpilkite šparagines pupeles ir sandariai užsukite dangtelius.
Toks užkandis – juodos duonos su agurkų salotomis – neabejotinai sulauks komplimentų. Lietuviai – keptos duonos mėgėjai, tad šiam užkandžiui tikrai neatsispirs. Juodą duoną su agurkų salotomis patiekite iškart.
Šviežiai paraugti agurkai – vienas gardžiausių vasaros užkandžių. Žinoma, tokį garnyrą galima pasiruošti ir žiemą, tačiau vasarą jis skaniausias. Šviežiai paraugtus agurkus valgysite jau kitą dieną.
Daugelis daržovių yra natūraliai saldaus skonio, todėl puikiai tinka ir desertų gamyboje. Šis veganiškas pyragas su riešutais ne tik skanus, bet ir palankesnis tiems, kurie stengiasi valgyti sveikiau, tačiau ypatingai mėgsta saldumynus. Desertams puikiai tinka morkos, moliūgai, saldžiosios bulvės, c...
Šįkart virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks pademonstruos, kaip pagaminti itin gardų vištienos šnicelį. Patikėkite – valgant šį patiekalą jums tikrai nieko nepritrūks. Vištienos šnicelis – tikriems karališkiems pietums.
Bulvinius vaflius galima valgyti vienus, o galima patiekti kaip garnyrą. Žinoma, skaniausi – karšti. Bulvinius vaflius noriai ragaus ir vaikai.
Pasigaminkite tofu ir daržovių troškinį. Šį augalinio maisto chameleoną vienu pagrindinių ingredientų savo šalių virtuvėse laiko Azijos šalių gyventojai, kurie, pasak mitybos ekspertų, būtent dėl šios priežasties gyvena ilgiau. Norite tikėkite, norite ne, tačiau nepaneigsite fakto, jog tofu yra nepa...
Lašišos kepsnio receptas pravers planuojant savaitgalio pietus. Šis receptas geras tuo, kad galite gaminti tiek namuose, tiek lauke ant grilio. Lašišos kepsnį patiekite su salotomis.