Iškepti duoną yra lengviau nei gali atrodyti, o gardus rezultatas atperka pastangas. Nors duonos rūšys namų lentynose kinta, išbandomi nauji skoniai ir tipai, viena nesikeičia – duona vis dar yra vienas svarbiausių, gal ir pagrindinis kasdienis maisto produktas, teigia maisto mokslininkė Kristina Li...
duonos kepimas
8 straipsnių
Prienų rajone įsikūrusi duonos ir konditerinių gaminių kepykla „Du medu“ gimė iš ekologiškumo idėjos. Tėvas ir sūnus įmonę įkūrė prieš 13 metų, tačiau gerokai prieš tai – beveik trisdešimt metų – Račickų šeima pradėjo domėtis dar niekam nežinoma ekologija. Šiandien vadovas kepyklą vadina ne verslu, ...
Ilgi ir lietingi rudens savaitgaliai sugrįžta, o kartu su jais – karantino metu užgimusi tikra duonos kepimo manija. Duona šiandien – tai viena populiariausių temų maisto tinklaraščiuose, socialinių tinklų profiliuose ar tiesiog šeimininkų virtuvėse. Karantinas paskatino duonos atgimimą, kuris, pana...
Ūkininkas, norėdamas pragyventi, pats kepa duoną, augina avis, bet vietos Kaziuko mugėje neįperka (35)
„Jeigu nenorite įgyti priklausomybės – nepirkite šios duonos,“ – pajuokaudamas man sako eilėje prie Nerijaus Kriaučiūno iš Ukmergės rajono, duonos laukiantis pirkėjas. Ragaišiai, kepta ruginė duona, dar pyragai su razinomis ir be cukraus garuoja iš dėžių.
Anykščiai – miestas siurprizas. Tarp ežerų ir miškų įsikūręs nedidelis miestelis jau nuo seno traukia menininkus, rašytojus ir dvasingus žmones. Čia jie atvyksta ieškoti įkvėpimo, draugystės su gamta, o pastaraisiais metais, įsisavinant Europos Sąjungos lėšas, Anykščiuose duris atvėrė ir įstaigos, k...
Niekas nebedžiugina? Išsikepkite lietuviškos duonos - detalus džiaugsmo receptas tik per DELFI TV (2)
Naminė lietuviška duona - tai gardėsis, kuriam abejingų nėra. Neįmanoma iškepti tokios pačios duonos du kartus, nes ji kas kartą gaunasi skirtinga, dar sakoma, kad elgiasi, kaip jai reikia ir net nepriklauso nuo šeimininkės pastangų. Pasakojimą apie tai DELFI išgirdo Anykščiuose esančiame etnografin...
Duona – daugelio lietuvių širdžiai itin artimas gaminys. Jo vartojimo ir gaminimo tradicijos mūsų šalyje siekia šimtmečius, o riekele duonos dažnas tautietis mėgsta pagardinti kone kiekvieną patiekalą. Šiandien susidomėjimas duonos gaminiais, regis, nė kiek neslūgsta, netgi priešingai – auga.