duonos kepimas

8 straipsnių

Jurgis Jefremovas, Ligita Luščiauskaitė, Agnė Liubertaitė, Izabela Kuzmicka, Robertas Narmontas DELFI.TV

Anykščiai – miestas siurprizas. Tarp ežerų ir miškų įsikūręs nedidelis miestelis jau nuo seno traukia menininkus, rašytojus ir dvasingus žmones. Čia jie atvyksta ieškoti įkvėpimo, draugystės su gamta, o pastaraisiais metais, įsisavinant Europos Sąjungos lėšas, Anykščiuose duris atvėrė ir įstaigos, k...

Ligita Luščiauskaitė, Agnė Liubertaitė, Izabela Kuzmicka, Jurgis Jefremovas, Robertas Narmontas DELFI.TV

Naminė lietuviška duona - tai gardėsis, kuriam abejingų nėra. Neįmanoma iškepti tokios pačios duonos du kartus, nes ji kas kartą gaunasi skirtinga, dar sakoma, kad elgiasi, kaip jai reikia ir net nepriklauso nuo šeimininkės pastangų. Pasakojimą apie tai DELFI išgirdo Anykščiuose esančiame etnografin...

Duona – daugelio lietuvių širdžiai itin artimas gaminys. Jo vartojimo ir gaminimo tradicijos mūsų šalyje siekia šimtmečius, o riekele duonos dažnas tautietis mėgsta pagardinti kone kiekvieną patiekalą. Šiandien susidomėjimas duonos gaminiais, regis, nė kiek neslūgsta, netgi priešingai – auga.