Maisto tinklaraščio „Pipirai piene“ kūrėja Aistė Vadlūgaitė Strelčiūnė pripažįsta: maisto gaminimas yra pati geriausia meditacija, padedanti atitrūkti nuo rutinos ir rūpesčių. Prieš kelerius metus pati užsiauginusi duonos raugą ilgainiui atrado, kad jį galima naudoti ir saldiems kepiniams – bandelėm...
Duonos raugas
3 straipsnių
Tai senoviškas labai lietuviškas patiekalas - jį kepdavo mano močiūtė krosnyje kartu su duona. Balandį duonos tešloje galima gaminti įvairios formos – aš kepiau pailgo kepaliuko formos. Galima kepti ir apvalaus kepaliuko formos. Taip gaunasi šventiškesnės išvaizdos patiekalas.
Duona – kasdieninis patiekalas. Viena duona – vertinga, kitos maistinė vertė kaip pyrago. Studijos „Sulieknėk sveikai“ vadovė, sveikos mitybos specialiste Vaida Kurpienė pataria – rinkitės bemielę duoną, keptą iš viso grūdo miltų.