Tikriausiai akivaizdu, kad tortuose, pyraguose, saldainiuose ir kituose desertuose gausu cukraus. Tačiau daug cukraus slepia ir kai kurie sveikai bei visai nekaltai atrodantys produktai. Tarp tokių produktų – ir pamėgtas pusryčių maistas, ir įvairūs gėrimai, ir netgi tam tikros rūšies salotos.
džiovinti vaisiai
48 straipsnių
Kepti obuoliai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė pabandė juos įdaryti avižiniais dribsniais ir liko maloniai nustebusi: keptų obuolių rezultatas pranoko visus mano lūkesčius, buvo ir gardu, ir sotu!
Išsikepkite keksą. Su riešutais ir džiovintais vaisiais jis bus ne tik labai skanu, bet ir kvepės visi namai. Iškepusį keksą apibarstykite cukraus pudra.
Kuskusas su vaisiais – dienos pradžiai skirtas patiekalas, kuriame puikiai subalansuotas sūru-saldu skonis.
Užkandžiai tarp pagrindinių valgymų malšina alkį ir suteikia organizmui visų reikiamų medžiagų. Žinoma, svarbu sumaniai pasirinkti patiekalus užkandžiams ir būti pasiruošusiems, kai užklumpa alkis. Daugybė sveikų užkandžių yra ne tik vertingi, bet ir gardūs. Dietologai parinko 10 užkandžių, kurie pa...
Tvyrant karinei įtampai, šalies gyventojai suskubo galimoms rizikoms ruoštis iš anksto, pirmiausia – pasirūpinti maisto atsargomis. Ekspertai atkreipia dėmesį, kad maisto atsargų krepšelyje turėtų atsidurti ne tik ilgai negendantys, bet ir didžiausią maistinę vertę turintys maisto produktai.
Ar gyventumėte atokioje vietoje, ar vyktumėte stovyklauti, ar tiesiog norėtumėte prisikaupti šiek tiek maisto atsargų nelaimės atvejui, jums padės ilgai galiojančių, bet sveikų maisto produktų sąrašas.
Tie, kas yra patyrę dantų tvarkymą, puikiai supranta, kiek daug streso tai gali sukelti ir kaip brangiai kainuoti. Dažnai tik tada susimąstoma, kaip smarkiai reikia saugoti savo dantis. Visi žino, kad svarbiausia juos kasdien ryte ir vakare valyti, tačiau ar žinote, kad yra maistas, kuris dantims it...
Vis daugiau šeimininkių neįsivaizduoja Kalėdų be šio skanėsto - brandinto kalėdinio pyrago, kuris gaminamas likus kelioms savaitėms iki švenčių. Per tą laiką jis įgauna ypatingą skonį, kuriam retas atsispiria.
Vienas lengviausių būdų, kaip išsaugoti žiemai miško, sodo bei daržo gėrybes yra džiovinti juos orkaitėje arba specialioje džiovyklėje. Apie tai plačiau pasakoja dietistė Modesta Giedraitytė.
Vasara Lietuvoje trumpa, skubame ja mėgautis, o tai lemia pasikeitusius mūsų maitinimosi įpročius: užkandžiaujame, gaminame lauke, geriame per mažai vandens. Vilniaus „Kardiolitos klinikų“ Dietologijos ir nutukimo gydymo centro gydytoja dietologė Ieva Laukytė-Gaulė pranešime žiniasklaidai perspėja, ...
Daugiau laiko praleisdami namuose, esame linkę daugiau ir dažniau užkąsti – prieš pietus, po pietų ar vakare jaukiai įsitaisę ant sofos norime ką nors suvalgyti. Tačiau tai visiškai nereiškia, kad reikia griebtis saldumynų ar traškučių – pasitelkę truputį vaizduotės, užkandžius nesudėtingai suderins...
Ne veltui džiovintų vaisių ir riešutų mišinys pramintas „studentų maistu“. Mitybos specialistė Vaida Kurpienė sako juose dažnai rasite didelę dozę pridėtinio cukraus (tai, ko reikia kremtant mokslus pernakt). Taigi maišelis riešutų popiet tikrai nėra nekaltas ir sveikuoliškas užkandis, kaip gali pas...
Svoris auga arba nekrenta, nors maitinatės sveikai? Gali būti, kad visai nepagalvoję suvartojate šimtus nereikalingų kalorijų. Apie dažnai vartojamus riešutus ir džiovintus vaisius, kaip užkandžius, DELFI laidoje „Sveikatos receptas“ pasakojo Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius Rim...
Džiovinti vaisiai daugeliui yra įprastas dienos užkandis: gardūs, patogūs nešiotis ir (iš esmės) sveiki. Ir vis tik šie saldūs gardėsiai – ne tokie puikūs, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio, rašo womenshealthmag.com, sako sertifikuota dietologė Keri Glassman.
Šį savaitgalį žingsniuojant pagrindinėmis sostinės gatvėmis galima pasidžiaugti ne tik geru oru, bet ir tai, kad miestas gyvas, žmonės zuja Gedimino prospektu – ragaudami, šnekučiuodamiesi ir smalsaudami, ką šiais metais pasiūlys jau dešimtąjį kartą vykstanti Tautų mugė. Robertas Narmontas DELFI TV
Informacija apie džiovintų vaisių naudą itin prieštaringa. Vieni sako, kad tai maistingas užkandis, kiti – kad tai tik dar vienas saldumynas, kuriame rasime daug pridėtinio cukraus. Kaip yra iš tiesų, ir kuriuos džiovintus vaisius verta įtraukti į savo pavasarinę, lengvą mitybą?
Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.
Nuo anemijos prevencijos iki tobulo virškinimo: profesorius papasakojo, kaip geriausia džiovinti vaisius (6)
Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.
Daugelis norinčių maitintis sveikiau atsisako cukraus ir saldumynų, o košes gardina džiovintais vaisiais, valgo juos vietoje užkandžių. Saujelė čia, saujelė ten… Juk tai sveika! Tačiau dažnai pamirštama pažvelgti į perkamos pakuotės ženklinimą. Ar tikrai perkate džiovintus vaisius? O gal juose pridė...