Džiovintos datulės
12 straipsnių
Labai gardūs ir lengvai pagaminami šokoladiniai rutuliukai iš riešutų ir datulių.
Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.
Valgant vien datules ir geriant vandenį, galima išgyventi kelerius metus. Datulės – išskirtiniai vaisiai, kurie, kaip manoma daugelyje šalių, stiprina sveikatą ir ilgina gyvenimą.
Prancūziški raguoliai, pyragaičiai, šokoladas, keksai, bandelės – šį sąrašą galima tęsti iki begalybės. Visi šie gastronominiai džiaugsmai, kuriuos taip mėgsta saldumynų gerbėjai, priverčia skonio receptorius alpti iš džiaugsmo, o smegenys savo ruožtu iš malonumo nustoja veikusios. Vis dėlto situaci...
Šiemet pagaliau pati susigundžiau išbandyti šitą daugelio giriamą pyragą.Įspėju - jam reikia kantrybės išlaukti visą brandinimo laikotarpį, nors teko matyti atsiliepimą, kad labai patiko ir nebrandintas. Jei norite juo gardžiuotis per Kalėdas, reikia suskubti kepti bent jau lapkričio pabaigoje.
Tortai siejami su nesveiku maistu. Tačiau nekepti tortai, nors ir kaloringi, bet pagaminti iš vaisių bei riešutų yra kupini vertingų medžiagų ir jais pasimėgaudami ne tik suteiksime malonumo savo gomuriui, bet ir gausime mums reikalingų vitaminų, mineralų ir nesočiųjų riebalinių rūgščių.SVEIKAS DESE...
Tinka prie arbatos. O gražiai supakuoti šie vaisių rutuliukai gali būti puiki dovana.
Šis prabangaus skonio pyragas gali būti pagaminamas 3 savaites prieš Kalėdas. Jam pagaminti nereikia ypatingų sugebėjimų, o rezultatas bus tikrai puikus.