Užkietėję viduriai – itin nemalonus ir varginantis simptomas, sukeliantis diskomfortą, o taip nutikti gali dėl mitybos, streso ar kitų ligų. Užkietėjus viduriams padėti kartais gali tam tikri maisto produktai, turintys daug skaidulų.
Džiovintos slyvos
78 straipsnių
Poilsio akimirkai – šokoladinis pyragas su kava ar arbata. Kai gali neskubant mėgautis kiekvienu šio nuostabaus deserto kąsniu. Iškepusį šokoladinį pyragą galima apšlapkstyti tirpintu šokoladu, apibarstyti migdolų drožlėmis.
Įvairių yra kalėdinių pyragų. Gamindami pagal vieną receptą jį brandiname, kitas receptas – šviežiai kepto ir iškart valgomo pyrago. Šis kalėdinis pyragas – būtent toks.
Užkepėlė su ančiuviais – sūrokas užkandis, tinkantis vakarėliams su skaniu gėrimu. tai tikra skonių bomba! Iškepus užkepėlei leiskite šiek tie atvėsti.
Keptos morkos su džiovintomis slyvomis – be galo gardus garnyras. Jis tiks prie žuvies ir paukštienos patiekalų. Keptas morkas su džiovintomis slyvomis galiam valgyti ir vienas.
Moterys, menopauzė, osteoporozė, uždegimas ir džiovintos slyvos? Nustatyta, kad iki 2030 metų vien Amerikoje apie 13,6 milijono vyresnių nei 50 metų moterų susirgs osteoporoze. Šios lėtinės, dažnai besimptomės, ligos metu, dėl sumažėjusio kaulų mineralinio tankio, padidėja kaulų trapumas bei lūžių r...
Receptu dalijasi tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų recep...
Slyvos paprastai nesulaukia tiek dėmesio ir šlovės kaip braškės, mėlynės, šilauogės ar avietės. Tačiau, pasak turgaus prekeivių, slyvas lietuviai labai mėgsta ir populiarumu joms nenusileidžia. Juolab, kad ir slyvų panaudojimo būdų tikrai daug.
Biomedicinos mokslų daktarė įvardijo nepamatuojamą slyvų naudą: jos turi tik vieną nepageidaujamą poveikį (111)
Slyvos yra kaulavaisiai, priklausantys porūšiui Prunus (Rosaceae šeima), labai giminingos abrikosams, persikams. Populiariausios rūšys – japoninės ir europinės; dydis, forma ir spalvos skiriasi. Manoma, kad europinės slyvos buvo atrastos prieš 2000 metų netoli Kaspijos jūros.
Slyvos džiovinamos saulėje arba orkaitėje, jos primena dideles juodas razinas. Tamprioje džiovintų slyvų odelėje ir drėgnokame minkštime yra daug organizmui naudingų maistinių medžiagų. Vis dėlto prieš vartodami džiovintas slyvas gydymosi tikslais pasikonsultuokite su gydytoju.
Kiaulienos vyniotinio kepsnys ant stalo visada atrodo labai šventiškai. Tačiau tokį kepsnį galima kepti ne tik per šventes, bet ir kasdienai, kadangi vienu metu iškepa ir kepsnys, ir garnyras prie jo. Vyniotiniui įdaryti puikiai tinka ne tik džiovintos slyvos, bet ir kiti džiovinti vaisiai (pvz.: ab...
„Slyvose gausu skaidulų, kalio, geležies, vitamino A ir K. Suvalgę vieną puodelį džiovintų slyvų jūs gausite trečdalį paros normos kalio – mineralo, būtino gerai sveikatai“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ teigia gydytojas Alvydas Unikauskas.