Edita Gavelienė

190 straipsnių

Roma Macijauskaitė

Istoriškai kopūstas – ir maistas, ir vaistas, mat seniau žmonės šią daržovę naudojo medicininiams tikslams: jie buvo naudojami kaip kompresas žaizdoms ir opoms gydyti, taip pat buvo vartojami kaip priemonė nuo virškinimo problemų ir uždegimų. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pažymi, kad iki ši...

2024.03.15 06:15
Eglė Gabrilavičiūtė

Iš visų šakniavaisių viena daržovė išsiskiria ryškia spalva, unikaliu skoniu ir maistingumu. Ją augino jau senovės Graikijoje, tiesa, valgymui vartojo tik stiebus ir lapus. Romėnai šakniavaisius valgė, bet tik gydomaisiais tikslais – tikėjo, kad jie turi laisvinamąjį poveikį ir mažina temperatūrą ka...

2024.03.11 19:54
Eglė Gabrilavičiūtė

Širdies ligos – viena didžiausių sveikatos problemų pasaulyje. Mažinant šių ligų riziką, tiek vyrams, tiek moterims svarbu ne tik sąmoningai valdyti stresą, judėti, paisyti miego režimo ir pan., bet ir maitintis taip, kad iš maisto gaunamos medžiagos stiprintų vieną iš svarbiausių mūsų organų – šird...

2024.02.25 08:32
Akvilė Bružinskaitė

Šventinis laikotarpis gausus ne tik džiugesio ir šiltų akimirkų, bet ir labai neigiamų procesų, atsiliepiančių ne tik mūsų piniginei, bet ir aplinkai. Vienas tokių – maisto švaistymas. Kūčių, Kalėdų ir Naujųjų metų stalai įprastai nukraunami įvairiausiais valgiais, kuriuos kartais ne tik nepavyksta ...

2023.12.18 15:16