emalis

13 straipsnių

Emalis (pranc. émail) – lygi stikliška danga naudojama metaliniams, keraminiams, akmeniniams ar stikliniams paviršiams apsaugoti nuo aplinkos poveikio bei dekoruoti. Užlydoma degimo metu, kuriam paprastai reikalinga apie 650–930°C temperatūra, arba padengiama ištirpinus lakiuose tirpikliuose. Emalis atsparus aukštai temperatūrai, ugniai, drėgmei, korozijai, mažam ar vidutiniam mechaniniam poveikiui.

Roma Macijauskaitė

Kasdien vartojami produktai daro apčiuopiamą poveikį dantų ir dantenų būklei. Žinoma, su maistu, visų pirma, gauname vertingų vitaminų, mineralų ir įvairių medžiagų, būtinų organizmo funkcijoms ir dantų emalio kokybei gerinti. Kita vertus, konkretūs produktai dantims gali ir pakenkti – pakeisti emal...

2022.11.21 12:00

Dantų jautrumas – dažnam pažįstama problema. Tyrimų duomenimis, anksčiau ar vėliau su ja susiduria beveik kas antras žmogus. Tiesa, pasak „112 odontologų centro“ gydytojos odontologės Nidos Aganauskienės, daugiausia nusiskundimų turi 25–40 metų žmonės, o esminė dantų jautrumą kelianti priežastis yra...

2019.02.06 17:07

Mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad gurkšnojant rūgštingų gėrimų, pavyzdžiui, vaisinių arbatų ar skaninto vandens, kenkiama dantims ir pažeidžiamas emalis. Londono King’s koledžo mokslininkų komanda nustatė, kad vartojant tokių gėrimų tarp valgymų ir mėgaujantis jų skoniu per ilgai dėl jų rūgšt...

2018.03.12 07:00