Etikečių DNR

14 straipsnių

Etikečių DNR - tai straipsnių ciklas apie sudėtines įvairių maisto produktų dalis.

Specialistai apžvelgia, iš ko sudaryti populiariausi maisto produktai, ką reiškia įvairūs konservantai, kas yra palanku sveikatai, o kas - žalinga.

Apie duoną skaitykite ČIA

Agnė Keizikienė

Bene kiekvieno lietuvio šaldiklyje galima rasti koldūnų. Su mėsa, su varške, su grybais ar net su daržovėmis – įvairovė didžiulė, bet jų esmė paprasta: tešla ir įdaras. Kas bent kartą gyvenime yra gaminę koldūnus, sutiks, kad tai nėra „greitas patiekalas“, jei gaminsi nuo… iki. Bet kam vargti, jei p...

Agnė Keizikienė

Daugelis neįsivaizduoja gardaus kepsnio be pomidorų padažo ar kečupo. Kiti majonezo ir cukraus kupinus padažus deda į salotas ir nesupranta, kodėl jų „sveikas maistas“ nesutvarko skaičių ant svarstyklių ar virškinimo problemų. Visa bėda ta, kad ne visi tokie pagardai yra sveiki. Delfi rubrika „Etike...

Agnė Keizikienė

Atšilus orams prekybininkai džiaugiasi išaugusia ledų paklausa. Išties nei suaugęs, nei vaikas neįsivaizduoja šiltos dienos be porcijos ledų: vaisiniai, šerbetas, grietininiai, pieniški, pirktiniai ar pagaminti namuose – pasirinkimas platus. Bet nepamirškite žvilgtelėti ne tik į kainą, bet ir į etik...